Istra nekretnine na prodaju

Predstavljamo vam izvrsnu selekciju nekretnina u Istri. Kao najpopularnije nekretnine u Istri izdvajamo tradicionalne kamene kuće s bazenom, a neizostavni su i popularni stanovi i apartmani blizu mora. Imamo velik izbor modernih i luksuzih villa s bazenom na izvrsnim lokacijama na obali i u unutrašnjosti, kao i atraktivna građevinska zemljišta. Pregledajte našu bogatu ponudu i obratite nam se za pomoć, tu smo radi vas.

Pročitaj više
 
Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na Sjevernom Jadranu, u neposrednoj blizini Italije i Slovenije i, za mnoge posjetitelje, najbliža mediteranska destinacija. Istra je područje iznimnih prirodnih ljepota, neprocijenjive kulturno povijesne baštine te bogate gastronomske ponude. Kad je u pitanju prodaja nekretnina u Istri, radi se o vrlo raznolikom tržištu, specifičnom po brojnim parametrima. Najpopularniji tip nekretnina su kamene kuće s bazenom. Za razliku od ostatka hrvatske obale i otoka, kupcima nekretnina u Istri, u većini slučajeva, pogled na more nije presudan čimbenik pri odabiru. Ovdje je bitna mikrolokacija, ljepota okoline te kvaliteta same nekrentine. Osim kamenih kuća s bazenom u unutrašnjosti Istre, vrlo su traženi i kvalitetni apartmani blizu mora na području grada Rovinja i Poreča gdje nekretnine imaju i najveću vrijednost. Kupci nekretnina u Istri najčešće kupuju nekretnine za vlastiti odmor ili život tokom cijele godine. Ipak, vrlo često i s namjenom kasnijeg turističkog iznajmljivanja s obzirom na to da nekretnine u Istri postižu vrlo visoke cijene najma i u skladu s time, relativno brz povrat investicije. Osim za kupnju nekretnina za odmor, Istra je poznata i kao odličan potencijal za razvoj projekata i investicija. Stoga su vrlo tražena i kvalitetna građevinska zemljišta za razvoj stambenih i turističkih projekata, kao što su resorti i hoteli.
 

Tržište nekretnina u Istri jedno od najdinamičnijih u Hrvatskoj

Nekretnine u Istri u posljednje vrijeme postaju sve privlačnije i zanimljivije, kako brojnim investitorima i poduzetnicima tako i gostima iz susjednih zemalja. Ne postoji ništa lakše od ljubavi na prvi pogled u ovaj čaroban dio Hrvatske, a to potvrđuje sve veći i veći broj stranih kupaca nekretnina i građevinskih zemljišta u Istri. Bez obzira interesira li vas preseljenje ili neki oblik investiranja, danas najčešće u turizam, jedno od najvažnijih pitanja je lokacija nekretnine, a na istarskom području prodaja i kupnja kuća, stana ili apartmana jednako je popularna na obali i u unutrašnjosti. Istra, ili kako je mnogi još nazivaju, “hrvatska Toskana” ima vrlo zanimljivo i raznoliko tržište nekretnina zbog brojnih razloga, a činjenica da je Istra danas najuspješnija turistička regija, čini je poželjnom i popularnom destinacijom za odmor, život i investiranje.
 

Prodaja kuća u Istri najpopularnija

Istra je opravdano vrlo popularna po svojoj ljepoti i mediteranskom šarmu i ako vas ništa ne veže za ovaj kraj pa niste ograničeni lokacijom, imajte na umu da je pred vama bogat i raznolik izbor nekretnina na istarskom tržištu. Najpopularniji tip nekretnina, s gledišta prodaje i kupnje, su kamene kuće u Istri, često zapuštene starine koje su ulaganjem pretvorene u čarobne kamene vile s bazenom, smještene na savršenim, mirnim mikrolokacijama i zadivljuju svojim unutarnjim i vanjskim uređenjem, okolinom, sadržajima i pogledom na njih. Prodaja kuća u Istri većinom privlači strance, ali sve više i Hrvate koji su prepoznali sav potencijal te žele investirati u luksuzni objekt za smještaj čija potražnja s godinama samo raste. Kupnja kuće u Istri radi obnove pokazala se izrazito sigurnim, brzim i profitabilnim investicijskim ulaganjem. S time će se složiti stručnjaci u građevini i investitori jer osigurava povrat investicije kroz turizam ili daljnju prodaju. Obnavljanje u skladu s tradicijom, ali značajno modernizirano, posebno se i cijeni jer prilika da obnovite autentičnu priču bit će sve rjeđa zbog ograničenih resursa na tržištu. Odmah iza kamenih kuća s bazenom, tu su moderne vile i obiteljske kuće duž cijele Istre s bazenom i prostranim okućnicama čija izgradnja ne staje posljednjih godina bez obzira radi li se o lokacijama s puno zelenila i sporijim ritmom života ili lokaciji koje će vam osigurati prve svakodnevne poglede na sve nijanse plave boje jadranskog mora.
 

Prodaja apartmana i prodaja stanova u Istri blizu mora sve više raste

Na području Rovinja, grada rekordera po broju noćenja posljednji niz godina, gotovo jednako popularnog Poreča i Pule apartmani blizu mora bilježe veliku potražnju pa ujedno nekretnine u Istri na spomenutim lokacijama imaju i najveću vrijednost. Sve češća je i prodaja apartmana u Istri u novogradnji koji pronađu svog kupca i prije nego li objekt bude dovršen. Istra je, osim za kupnju nekretnine za odmor, popularna u poduzetničkom svijetu jer je prepoznata kao destinacija s odličnim potencijalom za razvoj različitih projekata i investicija. Građevinsko zemljište u Istri podobno za razvoj stambenih i turističkih projekata poput hotela ili resorta sve je traženije. Istarska obala, od Umaga do Rovinja ukupne duljine 50 km nudi atraktivne građevinske parcele različitih cijena kao i veličina, pa će prodaja zemljišta u Istri nastaviti rasti. Istra, naš ”Zeleni Mediteran” nudi zaista različite mogućnosti te može odgovoriti na različite preferencije i želje kupaca s jasnom vizijom, a to se najbolje vidi na tržištu nekretnina i brzoj prodaji koja je opravdana i očekivana.
 

Tko su najčešći kupci nekretnina u Istri?

Kupci nekretnina u Istri kupuju nekretnine za odmor ali i sve češće za život tijekom cijele godine. Ali svakako strani kupci u najvećem postotku vlasnici su “second home” nekretnina u Istri  s namjenom turističkog iznajmljivanja s obzirom na to da nekretnine u Istri postižu vrlo visoke cijene najma i u skladu s time, relativno brz povrat investicije. Najpopularniji kupci nekretnina u Istri su već tradicionalno Nijemci, Austrijanci, Slovenci, Talijani kako zbog blizine i dostupnosti tako i odlične prometne infrastrukture koja omogućuje jednostavnu višekratnu posjetu i boravak, posebice u proljetno i ljetno vrijeme. Povećan broj avionskih veza i sve bolja povezanost s Europom i šire također su jedan od važnijih razloga trenda potražnje nekretnine u Istri jer pobuđuju zanimanje sve većeg broja kupaca iz udaljenijih zemalja.  Među velikim zaljubljenicima u Istru su i Talijani koji posebno cijene istarsko područje zbog brojnih sličnosti s Italijom poput fantastičnog vina i hrane, prekrasne prirode te istarske tradicije slične onoj venecijanskoj kulturi. Postoje brojni razlozi zašto se sve više domaćih i stranih gostiju odlučuju za kupnju nekretnine u Istri, kao i u ostatku Hrvatske, a svakako najvažniji su:
 
1. OSJEĆAJ SIGURNOSTI
U današnje vrijeme jedna od najbitnijih stavki kod kupovine nekretnine u Istri je osjećaj sigurnosti koje ova destinacija pruža. Hrvatska je članica Europske unije, među omiljenim mediteranskim zemljama u Europi, ujedno i s prilično niskom stopom kriminala za razliku od mnogih drugih mediteranskih zemalja. Kultura spavanja s otključanim vratima još uvijek je vidljiva, osobito na mnogim hrvatskim otocima, ali i u manjim gradovima.
 
2. ODLIČNA PROMETNA POVEZANOST
Upravo odlična prometna povezanost sa zemljama EU rezultirala je podatkom da čak četvrtinu kupaca nekretnina u Hrvatskoj čine stranci, a u destinacijama s izlazom na more, udio stranih vlasnika veći je i od 70%. Kvalitetne prometnice i autoceste, razvoj hrvatskih zračnih luka i stalno uvođenje novih avionskih linija, Istru čine idealnom destinacijom za kraći ili dulji odmor ili pak kupnju nekretnine za odmor jer posjećuju je i oni koji dolaze automobilom i oni koje dolaze zrakoplovom.
 
3. KUPNJA NEKRETNINE U ISTRI SIGURAN POVRAT ULAGANJA I INVESTIRANJA
Nestabilno tržište, razne promjene u načinu života kao i promjena u percepciji životnih vrijednosti posebice tokom i nakon pandemije, nagnala je brojne hrvatske i strane građane da investiraju svoj ušteđeni novac i ostvare dodatnu vrijednost, dok štednja u bankama postaje sve rjeđa opcija građana. Ulaganje u nekretnine, odnosno “second home” nekretninu pri tom se nameće kao siguran i isplativ izbor, bez obzira namjerava li je kupac koristiti za vlastiti odmor i užitak ili je prenamijeniti u kuću za odmor te kroz turistički najam isplatiti uložena sredstva. Ono što je prilično sigurno cijene nekretnina u Istri kao i diljem Hrvatske zasigurno će nastaviti rasti.
 

Euro Immobillien agencija za nekretnine u Istri opravdat će vaše povjerenje

Zanima vas kupovina ili prodaja nekretnine u Istri ali ne znate od kuda krenuti, preporučujemo vam da istražite, raspitate se i provjerite profesionalne i kvalitetne agencije za nekretnine u Istri kako bi cijeli kupoprodajni proces prošao bez problema poštujući sve hrvatske norme i zakone. U Euro Immobillien agenciji za nekretnine u Istri primjenjujemo najviše poslovne standarde, profesionalnost i pouzdanost svih naših agenata za nekretnine. Težimo biti najbolja agencija za nekretnine u Istri, u svakom aspektu poslovanja. Dugogodišnje iskustvo u području prodaje i kupnje nekretnina, posebice sa stranim kupcima, donijelo nam je potpuno razumijevanje želja kupaca te olakšalo cijeli proces informiranja i traganja za idealnom nekretninom. Odlučite li se za nas, garantiramo najviši nivo kvalitete, iskrene savjete i jasne informacije na svakom koraku i u svim fazama kupnje.
Površina
95 m2
Lokacija
Labin
330.000€(2.486.385 kn)
Površina
150 m2
Lokacija
Labin
na upit
Površina
99 m2
Lokacija
Medulin
365.000€(2.750.092 kn)
Površina
89 m2
Lokacija
Medulin
260.000€(1.958.970 kn)
Površina
89 m2
Lokacija
Medulin
260.000€(1.958.970 kn)
Površina
71 m2
Lokacija
Rovinj
430.000€(3.239.835 kn)
Površina
310 m2
Lokacija
Labin
365.000€(2.750.092 kn)
Površina
180 m2
Lokacija
Labin
600.000€(4.520.700 kn)
Površina
160 m2
Lokacija
Labin
490.000€(3.691.905 kn)
Površina
192 m2
Lokacija
Medulin
650.000€(4.897.425 kn)
Površina
61 m2
Lokacija
Cerovlje
299.000€(2.252.815 kn)
Površina
178 m2
Lokacija
Labin
860.000€(6.479.670 kn)
Površina
200 m2
Lokacija
Labin
415.000€(3.126.817 kn)
Površina
186 m2
Lokacija
Poreč
730.000€(5.500.185 kn)
Površina
59,67 m2
Lokacija
Medulin
210.000€(1.582.245 kn)
Površina
59,95 m2
Lokacija
Medulin
210.000€(1.582.245 kn)
Površina
70 m2
Lokacija
Medulin
210.000€(1.582.245 kn)
Površina
70 m2
Lokacija
Medulin
210.000€(1.582.245 kn)
Površina
250 m2
Lokacija
Žminj
890.000€(6.705.705 kn)
Prikazano: 1 - 20 od 297 oglas(a)
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.