Nekretnine Malinska

Istražite našu selekciju vrhunskih nekretnina u Malinskoj na otoku Krku. Najpopularnije nekretnine u Malinskoj su tradicionalne vile na izvrsnim lokacijama, moderne kuće s bazenom te luksuzni apartmani uz more. Ali tu su i građevinska zemljišta s pogledom na more, kao i brojne nekretnine za renoviranje koje nude izvrsnu priliku za investiciju. Provjerite našu bogatu ponudu i slobodno nam se obratite za pomoć, tu smo zbog vas.
Pročitaj više
 
Malinska je šumoviti zaljev na otoku Krku koji se smjestio na zapadnoj strani otoka i definitivno je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na Krku. Blaga mediteranska klima, bujna vegetacija i odličan geografski položaj učinili su ovaj dio otoka omiljenom destinacijom za odmor što je posljednjih godina dovelo do velikog procvata na tržištu nekretnina u Malinskoj i okolici. Malinska i njena okolica zadnjih 10 godina proživljavaju ekspanziju građevinskih zemljišta na atraktivnim lokacijama, novih luksuznih apartmana te fantastičnih investicija na odličnim lokacijama s pogledom na more.

 

Kakve sve nekretnine Malinska pruža potencijalnim kupcima?

 

Malinska, smještena na sjeverozapadnoj obali otoka Krka u Hrvatskoj, postala je popularno odredište za kupce nekretnina zbog svoje privlačne obale, umjerene klime i pristupačnosti iz raznih europskih gradova. Otok Krk je povezan s kopnom preko Krčkog mosta, što dodatno povećava atraktivnost Malinske kao destinacije za kupnju nekretnina. U Malinskoj se može pronaći raznovrsna ponuda nekretnina koja uključuje sljedeće kategorije:

  1. Apartmani: Jedna od najčešćih vrsta nekretnina koje se prodaju u Malinskoj su apartmani. Kupci mogu birati između novogradnji i apartmana u starijim zgradama. Apartmani su popularni među investitorima koji ih često kupuju za iznajmljivanje turistima tijekom sezone. Lokacije blizu mora ili s pogledom na more obično imaju višu cijenu.
  2. Kuće i vile: Za one koji traže više privatnosti i prostora, kuće i vile su atraktivna opcija. Ove nekretnine često dolaze s dodatnim sadržajima kao što su bazeni, prostrani vrtovi i terase. Luksuzne vile na atraktivnim lokacijama, posebno one s neposrednim pristupom plaži ili izvanrednim pogledom na Jadransko more, mogu dostići znatno više cijene.
  3. Apartmanske zgrade: Ponekad su na prodaju cijele apartmanske zgrade, koje mogu biti interesantne za veće investitore ili developere koji planiraju renoviranje i preprodaju pojedinačnih jedinica.
  4. Zemljišta: Postoji i značajan broj zemljišta dostupan za prodaju, što omogućuje kupcima da grade po svojim specifikacijama. Zemljišta su različitih veličina i lokacija, od onih u neposrednoj blizini mora do onih u unutrašnjosti, što pruža mogućnosti za različite tipove razvoja, od stambenih do komercijalnih projekata.
  5. Poslovni prostori: Za investitore zainteresirane za komercijalne mogućnosti, u Malinskoj se mogu naći različiti poslovni prostori, uključujući trgovine, restorane i hotele. Ovi objekti su često smješteni u centru Malinske ili uz glavne prometnice, što ih čini atraktivnim zbog velike vidljivosti i pristupa.

 

Cijene nekretnina u Malinskoj variraju ovisno o nekoliko faktora, uključujući lokaciju, veličinu, starost objekta i dodatne pogodnosti. Blizina mora i pogled na more obično značajno povećavaju vrijednost nekretnine. Kupnja nekretnine u Malinskoj često je privlačna ne samo zbog mogućnosti odmora i uživanja u prirodnim ljepotama otoka Krka, već i zbog potencijala za zaradu kroz iznajmljivanje turistima.

S obzirom na navedeno, Malinska je privlačna destinacija za razne profile kupaca, od onih koji traže ljetnikovac do investitora zainteresiranih za nekretninski sektor.

 

 

Zašto je Malinska odlična destinacija za kupnju nekretnine?

 

Kupnja nekretnine u Malinskoj na otoku Krku nudi niz prednosti koje privlače investitore, obitelji i one koji traže idealno mjesto za odmor. Ovaj šarmantni primorski grad poznat je po svojoj prirodnoj ljepoti, povoljnom geografskom položaju i kvaliteti života. Razmotrimo detaljnije ključne prednosti kupnje nekretnine u ovom idiličnom kutku Hrvatske.

1. Povoljan geografski položaj

Malinska se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, koji je mostom povezan s kopnom. Takva povezanost omogućuje lako putovanje do otoka automobilom, što je velika prednost za one koji dolaze iz ostalih dijelova Europe. Zračna luka Rijeka, koja se nalazi na otoku, dodatno olakšava pristup zračnim putem, čineći Malinsku dostupnom za međunarodne posjetitelje i vlasnike nekretnina.

2. Atraktivno turističko odredište

Malinska je poznata po svojim kristalno čistim plažama, slikovitim uvalama i bogatoj kulturnoj baštini. Turistička sezona ovdje traje od ranih proljetnih mjeseci pa sve do kasne jeseni, što vlasnicima nekretnina omogućuje da ostvare značajan prihod od iznajmljivanja svojih objekata. Osim toga, raznoliki sadržaji poput restorana, kafića, šetnica i sportskih aktivnosti čine Malinsku atraktivnom za sve uzraste.

3. Kvaliteta života

Život u Malinskoj sinonim je za mir i opuštanje. Usporeni tempo života, bez buke i zagađenja, te blizina mora i prirode, pružaju idealne uvjete za odmor i oporavak. Također, zajednica je prijateljska i pruža dobrodošlicu, što olakšava integraciju novih stanovnika.

4. Dobro očuvana priroda

Malinska je okružena bogatom mediteranskom florom i faunom, uključujući borove i hrastove šume koje pružaju prirodni hlad i čiste zrak. Očuvani prirodni resursi privlače ljubitelje prirode i omogućuju razne aktivnosti na otvorenom, poput planinarenja, biciklizma i ronjenja.

5. Raznolikost nekretnina

Ponuda nekretnina u Malinskoj je raznolika, pružajući opcije za različite proračune i preferencije. Od modernih apartmana s pogledom na more do tradicionalnih kamenih kuća i luksuznih vila s privatnim bazenima, svatko može pronaći nešto za svoj ukus i potrebe.

6. Stabilno tržište nekretnina

Tržište nekretnina na otoku Krku tradicionalno je stabilno, s tendencijom rasta vrijednosti nekretnina. Kupnja nekretnine u Malinskoj često se vidi kao sigurna investicija, pogotovo u kontekstu rastućeg turizma i stalne potražnje za iznajmljivanjem.

7. Mogućnosti za investicije

Investitori mogu iskoristiti rastuću popularnost Malinske kupnjom nekretnina za preprodaju ili razvoj turističkih projekata. Postoji i mogućnost ulaganja u poslovne nekretnine, poput hotela i restorana, što može dodatno povećati povrat investicije.

Uz sve ove prednosti, Malinska ostaje jedna od top destinacija za kupnju nekretnina u Hrvatskoj, bilo da se radi o osobnoj upotrebi ili kao investiciji. Kupnja nekretnine u ovom predivnom mjestu može pružiti kako financijsku dobit tako i život u ugodnom i zdravom okruženju.

 

Premium nekretnine u Malinskoj sve veća želja stranih kupaca

Prodaja kuća u Malinskoj, kao i prodaja stanova u Malinskoj, na Krku kao i cijeloj obalnoj Hrvatskoj pred dvadesetak godina doživljaju svoj svojevrsni “boom”. Situacija se usporava u ekonomskoj krizi 2008. godine, ali brzo se tržište počelo oporavljati i stabilizirati što je dovelo do današnje situacije gdje se nekretnine u Malinskoj kao i njenoj okolici konstantno grade na brojnim prekrasnim mikrolokacijama.

Također ulazak Hrvatske u Europsku uniju prilično je pogodovao situaciji povećanog interesa stranaca za kupnjom nekretnine uz more ili s pogledom na more. Naročito brojni strani kupci nekretnine u Malinskoj su Austrijanci, Nijemci, Talijani i Slovenci. Zanima ih sve, bilo da je u pitanju prodaja apartmana u Malinskoj, odnosno nekretnina nižeg cjenovnog ranga, bilo da je u pitanju prodaja kuća u Malinskoj i to vrhunskih luksuznih nekretnina u blizini mora koje su uređene osluškujući zadane standarde i najnovije trendove.

Kupci danas prije svega biraju kvalitetu, kao i brojni investitori koji su uočili priliku za profitabilne i ozbiljne projekte i zato se odlučuju za kupnju nekretnine na otoku Krku. To je posebno izraženo na atraktivnom zapadnom dijelu otoka, u Malinskoj i gradu Krku, jer tu su dostupne dobre mikro lokacije nekretnine u prvom ili drugom redu do mora.

Posebno popularno područje posljednjih godina je Šotovento između Malinske i grada Krka s prekrasnim adaptiranim kamenim kućama te luksuznim modernim vilama koja svojim izgledom mijenjaju susjedstvo donoseći pozitivan učinak na vizure naselja, infrastrukturu i naravno, vrijednost ostalih nekretnina. Takvih elitnih naselja po otoku i Malinskoj sve je više jer potražnja za luksuznim nekretninama uvijek raste posebice na atraktivnim lokacijama koje ujedno predstavljaju i odličnu investiciju za kupca.
 

Cvjeta prodaja apartmana u Malinskoj, posebice kvalitetnih i luksuznih

Gotovo na cijelom otoku Krku i dalje se gradi, a osobito na području Malinske kao i njene okolice, a kupac danas više no ikad bira kvalitetu, lokaciju, po mogućnosti što bliže moru ili s otvorenim pogledom na more, a takve nekretnine imaju i najveću cijenu na tržištu. Najveću potražnju bilježe kvalitetni i luksuzni dvosobni apartmani prvi ili drugi red do mora jer ono što kupce najviše i zanima su pogled i blizina mora.

Prilično su popularne novoizgrađene vrhunske apartmanske vile koje sadrže atraktivne i moderno uređene apartmane koji se u većini najčešće prodaju i prije početka gradnje. U pitanju su moderne građevine čistih linija koje svojim minimalističkim uređenjem i elegancijom daju poseban ukupni dojam cijeloj lokaciji. Danas moderna gradnja podrazumijeva visoki standard stanovanja, a neka osnovna obilježja su upravo energetska učinkovitost objekta i sama kvaliteta izvedbe.

Ravnoteža između uređenja eksterijera i interijera obogaćenog zanimljivim detaljima te velike staklene površine trendovi su u projektiranju novih nekretnina u Malinskoj i šire. S obzirom na to da se radi o vrhunskim obiteljskim vilama, kućama za odmor i apartmanima, investitori danas koriste vrhunske materijale renomiranih proizvođača te su posebno posvećeni kvaliteti i dizajnu nekretnine i investicije.

Što se tiče kretanja cijena nekretnina u Malinskoj teško je predviđati tržišna kretanja cijene, no ono na što ukazuju trenutni pokazatelji je da će cijene nekretnina rasti. Velik broj nekretnina kupljenih gotovinom pripadaju stranim kupcima koji kupuju u stranoj valuti. Upravo njima cijene nekretnina u Hrvatskoj još su uvijek relativno niske uspoređujući cijene nekretnina u njihovoj zemlji. Stoga je i to jedan od razloga zašto se u skoroj budućnosti ne očekuje pad potražnje stranih kupaca i investitora za premium nekretnine u Malinskoj, od apartmana do kuća i građevinskih zemljišta.
 

Euro Immobilien - vaša agencija za nekretnine u Malinskoj

Naša agencija za nekretnine ima ured upravo u Malinskoj na otoku Krku. Naši agenti ovdje žive i rade, savršeno poznaju lokalno tržište nekretnina i sve dostupne nekretnine koje su na prodaju. Tijekom godina pomogli smo stotinama kupaca širom Europske unije da pronađu svoje idealne nekretnine u Malinskoj.

Euro Immobilien sa svojim bogatim portfeljom koji sadrži pomno odabrane nekretnine u Malinskoj opravdao je svoje povjerenje kod brojnih stranih kupaca koji su zahvaljujući našoj pomoći realizirali svoju želju i san o nekretnini na hrvatskoj obali.

Kao specijalizirana agencija za prodaju i kupnju nekretnina za odmor, potpuno smo posvećeni pružanju vrhunske usluge ciljanoj klijenteli koja točna zna što želi. Profesionalan smo i kvalitetan tim koji poznaje svaki dio otoka Krka, trenutne projekte u izgradnji kao i tek planirane buduće projekte. U suradnji s našim profesionalnim agentima za prodaju i kupnju nekretnina na području Malinske i otoka Krka, garantiramo brzu reakciju, točne informacije te transparentnost u svakom koraku kupoprodajnog procesa kao i procesa vaše pretrage za idealnom nekretninom.

Primjena visokog poslovnog standarda i pouzdanost svakog člana tima je ono s čime se posebno ponosimo, a znanje i stručnost naši klijenti uvijek prepoznaju. Istražite našu ponudu nekretnina u Malinskoj i za sva pitanja i nedoumice slobodno nam se obratite, upoznajte nas, recite nam svoje želje i prepustite nam sve administrativne i pravne brige.

 

Proces kupoprodaje nekretnine u Malinskoj

Proces kupoprodaje nekretnine u Malinskoj na otoku Krku sličan je općenitim pravilima i procedurama koje vrijede za cijelu Hrvatsku, ali postoje specifičnosti koje je važno uzeti u obzir. Ako razmišljate o kupnji nekretnine u ovom atraktivnom turističkom odredištu, evo koraka koje trebate slijediti kako biste osigurali uspješan i legalan transfer vlasništva.

1. Istraživanje tržišta

Prije svega, potrebno je dobro istražiti tržište. Razmislite o vrsti nekretnine koju želite kupiti (npr. stan, kuća, zemljište), lokaciji unutar Malinske ili šire na otoku Krku te budžetu koji ste spremni izdvojiti. Također, razmotrite dodatne faktore poput blizine plaža, infrastrukture, potencijalnih godišnjih prihoda od iznajmljivanja i slično.

2. Pronalaženje nekretnine

Preporučljivo je angažirati lokalnog agenta za nekretnine koji dobro poznaje lokalno tržište i može vam pomoći u pronalaženju nekretnine prema vašim specifikacijama. Također, agenti su korisni u pregovorima o cijeni i uvjetima prodaje.

3. Pregled dokumentacije

Prije nego što se obavežete na kupnju, vrlo je važno provjeriti svu pravnu dokumentaciju nekretnine. To uključuje provjeru vlasničkog lista (da nekretnina nema tereta i da je prodavatelj pravi vlasnik), građevinske dozvole (posebice ako se radi o novogradnji) i uporabne dozvole. Također, trebate provjeriti da li su svi komunalni doprinosi plaćeni. Ovo vam također sve može riješiti agencija za nekretnine.

4. Ugovor o kupoprodaji

Kada su cijena i uvjeti dogovoreni, slijedi izrada ugovora o kupoprodaji. Ugovor mora biti sastavljen u pisanom obliku i treba ga ovjeriti kod javnog bilježnika. Ugovor obično sadrži detalje o nekretnini, cijenu, uvjete plaćanja, datum prijenosa vlasništva i obveze koje proizlaze za obje strane.

5. Plaćanje poreza

Kupac nekretnine u Hrvatskoj dužan je platiti porez na promet nekretnina koji iznosi 3% od procijenjene vrijednosti nekretnine koju određuje lokalna porezna uprava. Ovaj porez se plaća prije registracije vlasništva.

6. Prijenos vlasništva

Nakon potpisivanja ugovora i plaćanja poreza, slijedi prijenos vlasništva. To se čini predajom zahtjeva za promjenu vlasništva u katastarskom uredu. Kada je zahtjev odobren, nekretnina se prenosi na ime kupca u zemljišnim knjigama.

7. Dodatni troškovi

U procesu kupnje nekretnine postoje i dodatni troškovi poput naknada za javnog bilježnika, troškova agencije za nekretnine (ako koristite njihove usluge), te pravne pomoći ako angažirate odvjetnika da vas zastupa tijekom kupnje.

8. Održavanje nekretnine

Nakon preuzimanja nekretnine, važno je upoznati se s obvezama održavanja koje mogu uključivati plaćanje lokalnih komunalnih naknada, održavanje zgrade i druge administrativne dužnosti.

Kupnja nekretnine u Malinskoj može biti izvrstan financijski potez zbog njezine popularnosti kao turističkog odredišta, ali i zbog visoke kvalitete života. Međutim, proces zahtijeva temeljito razumijevanje lokalnih zakona i tržišta nekretnina. Uključivanje iskusne lokalne agencije za nekretnine u proces može pomoći u izbjegavanju potencijalnih zamki i osigurati da kupnja prođe glatko.

 

Malinska omiljeno ljetovalište brojnim stranim gostima

Malinska se spominje već u 15. stoljeću i ime je dobila po mlinu uz izvor vode u samom centru mjesta. Svoje prve goste dočekivala je još u 19. stoljeću i to su najčešće bili gosti iz Opatije, a proslavio ju je austrijski prijestolonasljednik Rudolf Habsburški koji je došao u lov baš u Malinsku. Zahvaljujući razvoju pašnjaka i šuma na području oko Malinske, mjesto polako postaje značajna luka te započinju prve gradnje kuće, a s time i naseljavanje stanovništva.

Danas je Malinska jedno od najrazvijenijih turističkih mjesta na otoku Krku što nimalo ne čudi jer je prepuna prirodnih ljepota, bogate je povijesti, kulture i tradicije, autohtonih proizvoda, prepuna sadržaja i manifestacija, zabavnog noćnog života. Sve te benefite otkriva sve više stranih gostiju kako iz susjednih zemalja tako i iz udaljenijih država. Otok Krk odlično je prometno povezan kako cestovnim putem tako i zračnim pa slobodno možemo reći da nikome više nije (pre)dalek.

Naravno, s velikim turističkim razvojem Malinska je postala jedno od najzanimljivijih tržišta nekretnina jer govorimo o trenutnom stanju gdje nekretnine u Malinskoj potražuju strani kupci više nego što nekretnina i zemljišta na prodaju ima u ponudi.
Malinska – apartman u visokom prizemlju u blizini plaže
Površina
84,90 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
319.000€
Malinska - opremljen apartman s pogledom na more
Površina
77,84 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
283.000€
Luksuzna villa s bazenom, novogradnja u okolici Malinske
Površina
227,83 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
1.660.000€
Malinska - građevinsko zemljište
Površina
500 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
235.000€
Malinska - građevinsko zemljište
Površina
500 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
250.000€
Kuća s dva apartmana - okolica Malinske
Površina
77 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
298.000€
Malinska - dva studio apartmana na mirnoj lokaciji
Površina
66,44 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
225.000€
Studio apartman na mirnoj lokaciji - Malinska
Površina
33,22 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
115.000€
Malinska - studio apartman na mirnoj lokaciji
Površina
33,22 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
110.000€
Apartman s pogledom na more blizu centra - Malinska
Površina
44,73 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
198.000€
Malinska - renovirana kamena kuća s bazenom
Površina
115 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
529.000€
Novogradnja Malinska - moderna dvojna kuća
Površina
156 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
530.000€
Moderna dvojna kuća - novogradnja Malinska
Površina
125 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
435.000€
Građevinsko zemljište na traženoj lokaciji, okolica Malinske
Površina
760 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
200.000€
Malinska - stan na odličnoj lokaciji
Površina
51,48 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
310.000€
Malinska - dva apartmana s vrtom i bazenom
Površina
202,85 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
850.000€
Stan na odličnoj lokaciji - Malinska okolica
Površina
45 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
146.000€
Malinska, apartman s otvorenim pogledom na more
Površina
100 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
415.000€
Kuća s lijepom okućnicom - Malinska okolica
Površina
80 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
270.000€
Malinska - zemljište s pogledom na more blizu plaže
Površina
650 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
280.000€
Prikazano: 1 - 21 od 121 oglas(a)
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.