Stanovi i apartmani na moru prodaja

Donosimo vam najbolju selekciju stanova i apartmana na moru na prodaju u najatraktivnijim regijama Hrvatske. Od apartmana prvi red do mora, luksuznih penthouse stanova, modernih stanova u stambenim kompleksima, komfornih aprtmana s pogledom na more, u ponudi imamo samo najbolje od najboljeg.

Pročitaj više
Kupnja stana i apartmana na moru posljednjih godina jedna od su od najčešćih investicija brojnih stranaca na Jadranu. Velika potražnja za nekretninama u Hrvatskoj u neposrednoj blizini mora i dalje raste strelovitom brzinom iz godinu u godinu. To je rezultat visoke pozicioniranosti Hrvatske kao top turističke destinacije u cijelom svijetu. I upravo iz tog razloga danas možemo govoriti o velikom trendu posjedovanja nekretnine, kuća, zemljišta te uvijek jednako popularnih stanova i apartmana na jadranskoj obali.

Iznimne prirodne ljepote, prekrasno čisto more, povoljna klima, mediteranski štih i način života duž obale Hrvatske, od Istre do Dalmacije, samo su neki od razloga zašto brojni stranci odabiru upravo Hrvatsku kao svoju “second home” destinaciju za kupnju nekretnine. Čak ni stalan porast cijena kuća, stanova i apartmana na moru (koja je još uvijek niža od cijena u zemljama zapadne Europe), nisu nikakva prepreka u potražnji za idealnom nekretninom. Dok je prilikom kupnje kuće nešto ograničeniji izbor, kad su u pitanju stanovi i apartmani u Hrvatskoj posljednjih godina primjećujemo veliki porast ponude.

Raste prodaja apartmana na moru i stanova


Stanovi i apartmani na moru u nešto većem broju dolaze do svojih vlasnika nego što je to slučaj s kućama i ostalim vrstama nekretnina. Razlog tome je svakodnevna gradnja novih apartmana i stanova, posebice u neposrednoj blizini mora. Kupci nekretnina u Hrvatskoj najčešće se odlučuju na takav oblik kupnje kako bi, osim što će posjedovati vlastitu “second home” nekretninu u prekrasnoj turističkoj zemlji, imali i financijsku korist od samog stana ili apartmana u vrijeme kada u njemu ne borave.

Funkcija dugoročnog najma ili pak turističkog najma upravo je jedan od najpopularnijih oblika za siguran povrat investicije. Turizam kao jedna od najjačih grana gospodarstva i jedna od najpopularnijih djelatnosti u našoj zemlji s te strane ulijeva ogromno povjerenje u siguran povrat uloženih sredstava. To se pokazalo kao dobitna kombinacija: posjedovanje vlastite nekretnine i ujedno ostvarivanje profita. U većim gradovima i na obali i u unutrašnjosti kupci se vrlo često osim za vlastito stanovanje odlučuju na kupnju stana ili apartmana u svrhu dugoročnog najma studentima, obitelji, mladim parovima ili pak samcima.

Procedura kupnje stana i apartmana na moru

Bez obzira kakvu nekretninu potražujete, kuću, vilu, apartman, stan ili zemljište, prije same kupnje obratite pažnju na nekoliko važnih faktora poput razgovora s obitelji i svima ostalima uključenima u proces koji unosi velike promjene u život. Zato je bitno da u obzir uzmete apsolutno sve svoje želje i potrebe, financijske mogućnosti i možda najvažniji dio, stručnjaka za nekretnine koji će biti s vama na svakom koraku ovog, po mnogima, najvažnijeg kupovnog procesa u životu. Imate želju i već dugo razmišljate o kupovini apartmana na moru u Hrvatskoj, ali ne znate od kud krenuti. Savjetujemo vam da vodite računa o sljedećim stavkama procesa:
  • Provjerite dokumentaciju - prvi, osnovni te i najvažniji korak u procesu kupnje nekretnine, kuće, stana ili apartmana u Hrvatskoj je svakako detaljna provjera vlasništva željene nekretnine uvidom u zemljišne knjige kako bi se uvjerili da nema eventualnih tereta ili zabilježbi na nekretnini. Postoje još brojni važni detalji u ovom koraku procesa, stoga ako sami niste stručnjak za navedene aktivnosti i obveze preporučujemo da brigu prepustite ovlaštenim stručnjacima za posredovanje u prodaji i kupnji nekretnina. Na taj način ćete biti sigurni i bezbrižni u ostvarenju svojeg sna o nekretnini na Jadranu.
  • Provjerite troškove kupovine nekretnine u Hrvatskoj - fiksna cijena nekretnine nije jedini faktor koji biste trebali uzeti u obzir kao i u većini zemalja, pa tako pričamo o prosječnom iznosu dodatnih troškova od 5 do 8%. Troškovi uključuju porez na promet nekretnina, posredničku proviziju agencije te pravne troškove.
  • Profesionalno vođenje procesa kupoprodaje uz stručne i educirane osobe - svaka zemlja ima svoje običaje, zakone, procedure koje najbolje razumiju upravo ovlašteni agenti za nekretnine. Kako biste bili sigurni da se vaš kupoprodajni proces vodi poštujući sve hrvatske zakone i regulative, odaberite naš profesionalni tim agenata za nekretnine od povjerenja koji će vam olakšati svu proceduru i administraciju.

Prodaja stanova i apartmana u blizini mora meta su brojnih stranaca

Već smo ranije spomenuli kako je Hrvatska popularna turistička zemlja koja više turistima nije zanimljiva isključivo u ljetnim mjesecima već tijekom cijele godine. Toga su svjesni i naši najčešći gosti i kupci nekretnina: Nijemci, Slovenci i Austrijanci. Dovoljno je podijeliti podatak da se više od 70% vlasništva nekretnina na otocima, u gradovima i mjestima na obali odnosi na strane državljane.

Najpopularnije destinacije su Istra, Kvarner, Crikvenica, otok Krk koje su samo nekoliko sati udaljenosti od navedenih europskih zemalja. Stoga veliku ulogu u porastu potražnje za nekretninama na moru ima odlična prometna povezanost. Iz tog razloga hrvatska obala idealna je destinacija za kraći ili duži boravak te ne čudi želja za posjedovanjem nekretnine, posebice kupaca iz susjednih zemalja.

Istra kao naš najveći poluotok, smješten u neposrednoj blizini Italije i Slovenije, za brojne strane državljane najbliža je mediteranska destinacija. Već godinama se ponosi krilaticom “Zeleni Mediteran”, a karakteriziraju je bogata tradicija, kulturna baština i netaknute prirodne ljepote s kristalno čistim morem. Gledajući iz perspektive tržišta nekretnina u Istri, najpopularniji i najtraženiji tip nekretnina su stare kamene tradicionalne kuće gdje pogled na more nije najvažniji faktor pri kupnji nekretnine. Naime, unutrašnjost Istre nudi jedinstveni osjećaj mira, spokoja i slobode i to je ono što posljednjih godina najviše privlači brojne kupce nekretnina u Istru.

Istra, Kvarner i Dalmacija idealne su regije za kupnju stana i apartmana na moru

Zato je Istra jedno od najdinamičnijih i najpopularnijih tržišta nekretnina u Hrvatskoj. Osim kamenih kuća koje su najtraženije, prodaja stanova i prodaja apartmana na moru na području Rovinja, Poreča i Pule bilježe najveći porast vrijednosti. Uglavnom se kupuju s namjenom turističkog iznajmljivanja što i jest jedan od najbržih načina povrata investicije.

Posebni i prekrasni Kvarner sve je češći odabir za kupnju stana i apartmana u Hrvatskoj kako zbog svog izvrsnog geografskog položaja tako i zbog raznolikosti regije, od morskih dijelova, kontinentalnih pa sve do šumskog podneblja. Gorski kotar zadnjih godina na meti je većine domaćih gostiju i domaćih kupaca koji su otkrili ovaj “zeleni raj” kao i sve prednosti posjedovanja “second home” nekretnine u ovim šumskim predjelima, najčešće vikendice ili drvene kuće. S druge strane na obali je prodaja stanova i apartmana na moru i dalje najtraženija kategorija nekretnina. Kvarner je zaista raznoliko tržište nekretnina, a blizina mora i kvaliteta života privlače sve više kupaca.

Prodaja stanova i apartmana na području Dalmacije, posebice na području turističkih središta poput Zadra i Šibenika posljednjih godina proživljava “renesansu”. Gradi se sve više stanova i apartmana u blizini mora ili s pogledom na more, što je jedan od najvažnijih faktora koji kupci traže razmatrajući kupnju nekretnine bez obzira radi li se o otocima u Dalmaciji ili priobalnim gradskim sjedištima.

Euro Immobilien - vaš saveznik za kupovinu stana ili apartmana na moru

Uštedite vrijeme, riješite se briga i izaberite partnera od povjerenja koji će s vama biti na svakom koraku kupoprodajnog procesa te realizirati sve vaše želje i potrebe uz brzu, preciznu i temeljitu razmjenu informacija. Istražite našu bogatu ponudu nekretnina, od apartmana i stanova, kuća za odmor pa do zemljišta i krenite s nama u jednu od najvećih životnih investicija.
Malinska - namješten apartman blizu plaže
Površina
51,95 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
183.000€
Stan s pogledom na more - novogradnja centar Makarska
Površina
77,13 m2
Lokacija
Makarska
385.650€
Sukošan - apartmani u novogradnji s pogledom na more
Površina
55,42 m2
Lokacija
Sukošan
155.162€
Apartmani blizu mora - novogradnja Diklo, Zadar
Površina
61,73 m2
Lokacija
Diklo - Zadar
234.802€
Makarska centar - novi stan s pogledom na more
Površina
147,72 m2
Lokacija
Makarska
738.600€
Novi stan s pogledom na more u centru Makarske
Površina
76,96 m2
Lokacija
Makarska
361.712€
NOVOGRADNJA TAR, stan na prvom katu, 3 km od mora
Površina
36,93 m2
Lokacija
Tar - Tar-Vabriga
125.562€
Stan u prizemlju - novogradnja Labin
Površina
52,25 m2
Lokacija
Labin
156.750€
Stan u starom gradu Labinu
Površina
38 m2
Lokacija
Labin
110.000€
Stan s prekrasnim pogledom na more i bazenom - Murter
Površina
93,56 m2
Lokacija
Murter
850.000€
Stan u centru blizu mora - Murter
Površina
61,54 m2
Lokacija
Murter
199.000€
Dvosoban stan s pogledom na more u novogradnji Baška Voda
Površina
73,46 m2
Lokacija
Baška Voda
300.000€290.000€
Stan s garažom na zapadu Makarske
Površina
65,37 m2
Lokacija
Makarska
215.000€
Krk - apartman sa zajedničkim bazenom i vrtom
Površina
81 m2
Lokacija
Krk
265.000€
Apartman u novogradnji sa zajedničkim bazenom - Krk
Površina
81 m2
Lokacija
Krk
255.000€
Luksuzan dvoetažni stan, drugi red do plaže - Srima
Površina
196,11 m2
Lokacija
Srima - Vodice
764.829€
Srima - novi luksuzan stan drugi red do plaže
Površina
192,68 m2
Lokacija
Srima - Vodice
751.452€
Srima - luksuzan stan drugi red do plaže
Površina
99,37 m2
Lokacija
Srima - Vodice
367.669€
Luksuzan stan drugi red do plaže - Srima
Površina
107,93 m2
Lokacija
Srima - Vodice
399.341€
Komforan stan s pogledom u okolici Krka
Površina
105 m2
Lokacija
Krk
289.000€
Krk okolica - apartman u prizemlju
Površina
85 m2
Lokacija
Krk
245.000€
Moderni stanovi na mirnoj lokaciji - novogradnja Tribunj
Površina
91,55 m2
Lokacija
Tribunj
302.000€
Malinska, apartman s otvorenim pogledom na more
Površina
100 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
415.000€
Luksuzan stan prvi red do plaže - Srima
Površina
183,74 m2
Lokacija
Srima - Vodice
716.586€
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.