Kuće na prodaju

Donosimo vam najbolju selekciju kuća na prodaju u najatraktivnijim regijama Hrvatske. Od modernih urbanih vila, tradicionalnih kamenih kuća, kuća za odmor u ruralnim područjima do luksuznih vila na samom moru, naša ponuda sadrži samo najbolje od najboljeg.

Pročitaj više…
Kupnja kuće na moru sve veća je želja i potreba brojnih Hrvata, ali i stranaca koji su otkrili te onih koji tek otkrivaju našu prelijepu zemlju i obalu. Zadnjih godina kada je u pitanju prodaja kuća na moru najbrojniji kupci kuća na Jadranu kao i njegovom neposrednom zaleđu uglavnom su Austrijanci, Nijemci, Britanci, Talijani, Rusi, Mađari, Česi, Slovaci, čak se bilježi trend rasta među Skandinavcima.

Upravo povoljan geoprometni položaj Hrvatske jedna je od najvećih prednosti i ujedno razloga za kupnju kuće na jadranskoj obali od strane stanovnika zemalja koje nas okružuju kao i zbog rijetke netaknute prirodne ljepote koju je sve teže pronaći u današnje vrijeme u ostatku Europe.

U izboru najtraženijih lokacija za kupnju kuće na moru u Hrvatskoj prednjače Istra, Kvarner, otok Krk i ostali otoci te Dalmacija s kućama u blizini mora. Zadnjih godina i trendovi života se mijenjaju pa ne čudi sve veća potražnja za nekretninama u unutrašnjosti jer svaki kutak Hrvatske ima svoje posebnosti i ljepote što su uvidjeli i brojni stanovnici Europske unije koji posebno vole našu zemlju.

Prodaja kuća na moru bilježi veliki porast

U zadnjih nekoliko godina konstantno bilježimo porast potražnje za nekretninama u Hrvatskoj na atraktivnim i privlačnim lokacijama bez obzira jesu li u pitanju kuće, apartmani ili pak građevinsko zemljište. Potencijalni kupci najčešće se raspituju i odlučuju za kvalitetne novo izgrađene kuće blizu mora, uvijek tražene i popularne tradicionalne kamene kuće te moderne obiteljske vile s pogledom na naše prekrasno more.

To su kuće koje ne gube vrijednost, već baš suprotno, cijene rastu, a ponuda takvih kuća na moru u Hrvatskoj sve je manja. Toga su svjesni i kupci iz inozemstva pa se nerijetko odlučuju na izdvajanje nešto većeg iznosa od prvotno planiranog. Bez obzira na to, u pitanju je uvijek isplativa investicija jer cijene će i dalje rasti bez tendencije pada vrijednosti nekretnina u nekom budućem razdoblju.

Razlog je i više nego očit, a leži u ograničenom broju nekretnina, odnosno kuća i apartmana na prodaju na hrvatskoj obali. S druge strane, one kuće koje nisu specifične po izvrsnoj lokaciji često imaju tendenciju pada cijene i nešto dulje vrijeme prodaje.

Kao agencija za nekretnine s dugogodišnjim iskustvom u posredovanju pri kupnji i prodaji kuća u Hrvatskoj, znamo koliko je važno razumjeti i poštovati želje naših klijenata. Euro Immobilien je godinama vodeća agencija u prodaji “second home” nekretnina. Stoga posebno dobro razumijemo želje kupaca kada je u pitanju kupnja kuće na moru za odmor jer se oni u tom slučaju razlikuju od kupaca koji rješavaju primarno stambeno pitanje.

Pogled na more, privatnost, “open space” interijeri i naravno, lokacija, najvažniji su aspekti i pitanja koje kupci traže, žele i raspituju se o njima.

Kamene kuće na prodaju u Hrvatskoj savršen su izbor za ljubitelje mediteranske arhitekture

Vrlo popularan tip kuća koje se unatrag nekoliko godina odlično prodaju su stare kamene kuće na privlačnim primorskim lokacijama diljem Hrvatske. Prije svega su idealna prilika za dobru investiciju. Kupci, naročito strani kupci, takvu nekretninu prenamjenjuju u kuće za odmor, odnosno iznajmljivanje u toku turističke sezone što sa sobom obično nosi i prilično brz povrat uloženih sredstava ako pričamo o adaptiranim kamenim kućama.

Šarm rustikalnih kamenih kuća teško išta može nadmašiti jer u njima se najbolje osjeća duh prošlih vremena i poseban ugođaj. Stoga su vrlo čest odabir smještaja prilikom odmora u Hrvatskoj. Vrlo lako se zaljubiti u tradicionalnu hrvatsku kamenu kuću, kojih ima u znatno manjoj mjeri nego ponude klasičnih kuća, pa čak ni veća cijena najma u takvom slučaju turistima nije problem.

Stalni porast turističke potražnje za ovakvom vrstom objekata ujedno sa sobom nosi i veću potražnju kada su u pitanju kamene kuće na prodaju u Hrvatskoj. Bez obzira nalazi se kamena kuća u ruralnim područjima ili pak unutar starih gradskih jezgri, svaka ima svoju priču, posjeduje svoj vlastiti šarm.

Zbog tog autentičnog iskustva savršen su odabir za sve obožavatelje mediteranske kulture, ugođaja i atmosfere. Kao vrijedan i važan simbol prošlosti starine definitivno zaslužuju naše poštovanje i zato su i kupci starina svjesni da su vlasnici jedinstvene i autentične kuće na tržištu.

Kuće na prodaju za odmor ili vile za iznajmljivanje u Hrvatskoj

Hrvatska kao sve popularnija svjetska turistička destinacije postaje sve traženija lokacija za odmor pa i ne čudi da je otkriva sve više stranaca. Jedna od najjednostavnijih stvari je zaljubiti se u naše more, prirodu, kulturu, hranu i ljude. Stoga ne iznenađuje da brojni posjetioci naše zemlje san o kupnji kuće za odmor u Hrvatskoj i realiziraju.

U najvećem postotku posjedovanje takve nekretnine je kombinacija privatnih interesa i mogućnosti dobre zarade, odnosno povrata investicije. Novi vlasnici kuća imaju fantastičnu mogućnost ljetovanja na prekrasnoj hrvatskoj obali: Istri, Kvarneru ili Dalmaciji, u svojoj vlastitoj nekretnini. S druge strane kada tamo ne borave mogu kuću iznajmljivati u turističke svrhe što im može donijeti znatan prihod.

Moderne kuće na prodaju na moru

S obzirom na to da je kod starih i tradicionalnih kamenih kuća ponuda sve ograničenija i manja, zadnjih godina dolazi do velikog porasta potražnje za kupnjom moderne kuće na hrvatskoj obali. Objekte koje odlikuju čiste linije, minimalistički stil uređenja interijera u svijetu su već neko dulje vrijeme u trendu. Isto se zadnjih godina prelilo i na hrvatsku obalu pa smo tako svjedoci velikog porasta izgradnje novih i modernih kuća i vila.

Moderne kuće na prodaju zadovoljavaju visoke standarde stanovanja zahvaljujući novim trendovima gradnje, koju obilježavaju visoka energetska učinkovitost i kvaliteta same izvedbe. Sve je veći broj luksuznih vila i kuća na prodaju na jadranskoj obali, posebice kuća za odmor i vila za odmor na atraktivnim lokacijama.

Važno je znati da se takvi objekti prodaju vrlo brzo, nerijetko već u godini u kojoj se grade. Cijene takvih nekretnina u prvom redu određuje lokacija, odnosno blizina mora, sama kvaliteta projekta, stil uređenosti same nekretnine te najvažniji dio, otvoreni pogled na more.

Pogled na more je često i odlučujući faktor kada je u pitanju prodaja kuća na moru u Hrvatskoj, posebice kada su u pitanju strani državljani koji žive u unutrašnjosti. Kod primjerice apartmana nešto je lakše doći do prodajne cijene po kvadratu, pa možemo tvrditi da stanovi na atraktivnim lokacijama postižu cijenu od 3.000 do 5.000 EUR-a.

Kod kupnje kuće situacija je nešto drugačija zbog puno više faktora koji određuju samu cijenu, poput: mikro-lokacije, uređenosti, okućnice, dodatnih sadržaja zemljišta, cjelokupnom dojmu koji objekt ostavlja, a to u brojkama izgleda od 2.000 EUR do 5.000 EUR po kvadratnom metru stambenog prostora.

Euro Immobilien - vaš posrednik u svakom koraku procesa kupnje kuće na moru u Hrvatskoj

Kupnja kuće na moru, druge vrste nekretnine ili pak zemljišta životna je investicija i zato želite i trebate stručan i profesionalan tim koji će vas pratiti u tom procesu. Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja i nedoumice, razumjeti vaše želje i potrebe i naravno pobrinuti se za svu pomoć oko dokumentacije, zakona i procedura, financiranja, svakog važnog koraka ovog posla.

Brza reakcija, precizna i temeljita razmjena informacija s nama uštedjet će vam vrijeme traganja za idealnom kućom u Hrvatskoj, a nama donijeti još jednog zadovoljnog, sretnog klijenta i u konačnici, prijatelja.
Lijepa kuća s bazenom blizu Labina
Površina
180 m2
Lokacija
Labin
620.000€(4.671.390 kn)
Nova kuća s bazenom - Labin okolica
Površina
190 m2
Lokacija
Labin
885.000€(6.668.032 kn)
Kuća s pomoćnim objektom i zemljištem - Labin
Površina
110 m2
Lokacija
Labin
220.000€(1.657.590 kn)
Moderna kuća s bazenom - Tinjan okolica
Površina
164 m2
Lokacija
Tinjan
520.000€(3.917.940 kn)
Primošten - luksuzna villa s pogledom na more
Površina
560 m2
Lokacija
Primošten
2.500.000€(18.836.250 kn)
Kaštel - Istra, obiteljska kuća s velikom okućnicom
Površina
193 m2
Lokacija
Kaštel - Buje
430.000€(3.239.835 kn)
Prostrana kuća s vrtom - Drivenik
Površina
400 m2
Lokacija
Drivenik - Vinodolska Općina
390.000€(2.938.455 kn)
Apartmanska kuća - Selce
Površina
350 m2
Lokacija
Selce - Crikvenica
1.350.000€(10.171.575 kn)
Villa s bazenom - Pula prigrad
Površina
255 m2
Lokacija
Pula
950.000€(7.157.775 kn)
Prizemnica okružena prirodom - Motovun okolica
Površina
75 m2
Lokacija
Motovun
416.000€(3.134.352 kn)
Baška Voda - moderna villa s bazenom i pogledom na more
Površina
445 m2
Lokacija
Baška Voda
na upit
Kuća s vrtom - Murter
Površina
53 m2
Lokacija
Murter
250.000€(1.883.625 kn)
Omiš - kamena kuća s bazenom i otvorenim pogledom na more
Površina
900 m2
Lokacija
Omiš
1.250.000€(9.418.125 kn)
Kamena kuća s bazenom prvi red do mora
Površina
130 m2
Lokacija
Vinjerac - Posedarje
690.000€(5.198.805 kn)
Kamena kuća u prvom redu do mora!
Površina
145 m2
Lokacija
Krk
1.280.000€(9.644.160 kn)
Poreč, novogradnja - kuća s wellnessom i bazenom
Površina
220,40 m2
Lokacija
Poreč
825.000€(6.215.962 kn)
Ekskluzivna villa s panoramskim pogledom na Kvarner
Površina
160 m2
Lokacija
Labin
980.000€(7.383.810 kn)
Krnica - kuća s pogledom na more, u fazi renovacije
Površina
235 m2
Lokacija
Krnica - Marčana
280.000€(2.109.660 kn)
Bast - luksuzna villa s bazenom i panoramskim pogledom na more
Površina
288 m2
Lokacija
Bast - Baška Voda
na upit
Polovica kuće s bazenom, Debeljak - Sukošan
Površina
230 m2
Lokacija
Debeljak - Sukošan
600.000€(4.520.700 kn)
Poreč, novogradnja - kuća s wellnessom i bazenom
Površina
220,40 m2
Lokacija
Poreč
825.000€(6.215.962 kn)
Fantastična vila nadomak Rovinja - 200m2
Površina
200 m2
Lokacija
Rovinjsko Selo - Rovinj
520.000€(3.917.940 kn)
Starina za adaptaciju s lijepim pogledom - otok Krk
Površina
150 m2
Lokacija
Krk
120.000€(904.140 kn)
Moderna novogradnja, kuća u nizu u predivnoj Istri!
Površina
125 m2
Lokacija
Poreč
410.000€(3.089.145 kn)
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.