Otok Krk nekretnine

Donosimo vam najbolje nekretnine otoka Krka. Najpopularnije nekretnine koje pruža Krk su kamene kuće s pogledom na more u mirnijim dijelovima otoka Krka, moderne ville na urbanijim područjima kao što su grad Krk i Malinska te luksuzni apartmani u blizini mora s posebnim naglaskom na ekskluzivne apartmane u mjestu Malinska, Njivice, Krk i Baška. Istražite našu ponudu i obratite nam se za pomoć, tu smo radi vas.

Pročitaj više
 

Zašto su nekretnine na otoku Krku atraktivne za kupnju?

Otok Krk, smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva, prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih destinacija u Hrvatskoj te kao jedno od najaktivnijih područja kod prodaje nekretnina. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota, još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“.

Otok Krk je zbog svega prethodno navedenog atraktivan kupcima nekretnina, posebice zbog svoje dobre prometne povezanosti, infrastrukture, iznadprosječnog razvoja u segmentu nekretnina, kao i zbog blizine velikih europskih gradova koja ga čini idealnom vikend auto destinacijom.

Otok Krk već godinama ponosno nosi titulu elitne destinacije na tržištu prometa nekretnina u Hrvatskoj. Jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija kako među domaćim tako i među stranim gostima. Probijajanje rekordnih brojki porasta broja posjetitelja i gostiju zadnjih godina očekivano je pokrenulo val novogradnje kuća, stanova i apartmana na moru. Mala šarmantna mjesta duž cijelog otoka Krka oduvijek privlače brojne strane goste, no posljednjih godina njih sve više odlučuje se za kupnju nekretnine na otoku Krku.
   

Prednosti koje otok Krk nudi za investiranje u nekretnine

Otok Krk nudi raznolike nekretnine. Tradicionalne kamene kuće u starim mjestima poput Krka, Baške ili Vrbnika, moderne apartmane te vile s prekrasnim pogledom na more. Ovisno o preferencijama, budući vlasnici nekretnina mogu birati između ruralnih oaza mira ili luksuznih vila uz obalu.

Evo nekoliko glavnih prednosti koje Krk pruža za profitabilno ulaganje u nekretnine:

 
 1. Turistička privlačnost: Otok Krk je poznat po svojim predivnim plažama, slikovitim gradovima i kulturnim događanjima. To čini nekretnine na ovom otoku izuzetno atraktivnima za turiste, pružajući potencijal za iznajmljivanje i razvoj turističkih smještajnih objekata.
 2. Bogata kulturna baština: Gradovi i mjesta poput Krka, Baške i Vrbnika čuvaju bogatu kulturnu baštinu, koja privlači ljubitelje povijesti i umjetnosti. Kupnja nekretnine u blizini ovih gradova omogućuje jedinstvenu integraciju s lokalnom kulturom.
 3. Dobra povezanost: Otok Krk povezan je s kopnom pomoću mosta, čineći ga lako dostupnim cestovnim prometom. Međunarodna zračna luka Rijeka, udaljena svega nekoliko kilometara, dodatno olakšava dolazak s udaljenijih lokacija.
 4. Potencijal za razvoj: S kontinuiranim porastom interesa za destinacije na Jadranu, Krk nudi nevjerojatan potencijal za razvoj tržišta nekretnina. To može uključivati kupnju zemljišta za izgradnju ili renovaciju postojećih objekata. Također, izgledan je daljnji rast cijena nekretnina na Krku.
 5. Održiva investicija: Otok Krk ima snažan turistički potencijal tijekom cijele godine, čineći nekretnine na ovom području održivom investicijom s dobrim dugoročnim izgledima.
 

Možemo zaključiti da kupnja nekretnine na otoku Krku nije samo pametna investicija u imovinu. To je istovremeno i ulaganje u kvalitetan život na jednom od najljepših otoka Jadranskog mora. S bogatom kulturnom baštinom, prekrasnom prirodom i turističkim potencijalom, Krk predstavlja jedinstveno mjesto koje privlači sve više investitora i zaljubljenika u Mediteran.

 

“Zlatni” otok Krk savršena je destinacija za život tijekom cijele godine

Otok Krk je najnaseljeniji otok Hrvatske, fantastično je prometno povezan s kopnom poznatim Krčkim mostom. Nije na odmet spomenuti da se i zračna luka obližnjeg grada Rijeke nalazi baš na otoku Krku. Otok Krk oduvijek privlači brojne goste, a danas i sve više kupaca nekretnina. Svojim prirodnim ljepotama, bogatom povijesnom i tradicijskom kulturom, autohtonom gastronomijom i različitim sadržajima za sve generacije pruža odlične uvjete ne samo za odmor već i za posjedovanje “second home” nekretnine.

Pitoreskna mjesta kao što su Malinska, Baška, Punat, Njivice, Omišalj i grad Krk poznata su po svojim prekrasnim šljunčanim, pješčanim i stjenovitim plažama i bezbroj mogućnosti za istraživanje otoka. Otok Krk danas je savršena destinacija za kratak vikend ili dulji odmor.
   

Otok Krk kao elitno tržište nekretnina

Otok Krk već dugi niz godina kotira kao vrlo atraktivno područje s iznimno aktivnim tržištem nekretnina. Jedan od razloga je zasigurno i blizina srednje-europskih zemalja i kvalitetna prometna povezanost pa ne čudi da danas otok Krk spada u sam vrh ponude nekretnina na području Hrvatske. Prodaja nekretnina na otoku Krku je vrlo raznolika, a nekretnine, bilo da se radi o kućama, vilama ili apartmanima, su vrlo tražene i popularne zbog prekrasnih lokacija i okoliša otoka.

Najtraženija je prodaja apartmana na Krku, odnosno penthouseva u novogradnji koji imaju fantastičan pogled na more te kuće za odmor što bliže moru. Oduvijek popularne su i renovirane kamene kuće na Krku koje odišu mediteranskim stilom, pružaju dašak prošlosti u kombinaciji s modernim interijerom. U prvom redu definitivno su najtraženije i najpopularnije nekretnine uz more i s pogledom na more na Krku što nužno ne mora značiti da su takve kuće, stanovi ili apartmani smješteni prvi red do mora.

Razlog tome je vrlo jednostavan, a leži u činjenici da se nekretnine na otoku Krku prvi red do mora prodaju munjevitom brzinom, bez obzira na njihovu cijenu. Osim toga, nije tajna da što je nekretnina na Krku bliže moru i njena cijena raste. Sve rjeđe nalazimo nekretnine uz more na prodaju i zbog toga postaju kategorija luksuza i prestiža. Nužna je svijest kupaca nekretnina da je ponuda nekretnina ograničena, posebno kuća, vila, apartmana i zemljišta uz more. Naša obala nije beskonačna što za posljedicu nosi ograničenost lokacija s pogledom na more kao i stalni rast cijena nekretnina uz more na otoku Krku.
   

Premium nekretnine Krk

Otok Krk, kao pravi biser Jadranskog mora, postaje sinonim za premium nekretnine koje pružaju nevjerojatan luksuz i neponovljivu mediteransku atmosferu. Premium nekretnine na Krku nude spoj izuzetne arhitekture, spektakularnih prirodnih ljepota i vrhunske opreme koja zadovoljava i najzahtjevnije ukuse. Evo zašto se isplati uložiti u premium nekretnine na Krku:

 
 • Ekskluzivna ponuda nekretnina: Premium nekretnine na Krku predstavljaju vrhunac stila i elegancije. Luksuzne vile s prostranim vrtovima, bazenima i direktnim pristupom plaži postaju sinonim za visokokvalitetan život na jadranskoj obali. Moderna arhitektura i vrhunski materijali stvaraju prostor u kojem se udobnost stapa s estetikom.
 • Besprijekorna lokacija: Premium nekretnine na Krku često su smještene na najatraktivnijim lokacijama, nudeći neometane poglede na more, zalaske sunca i okolne prirodne ljepote. Bilo da se radi o vilama prvi red do mora, penthausima s panoramskim pogledom ili ekskluzivnim apartmanima s bazenom, lokacija je važna komponenta njihove atraktivnosti.
 • Visoka razina opremljenosti: Luksuzne nekretnine na Krku opremljene su najmodernijom tehnologijom i vrhunskim materijalima. Unutarnji prostori dizajnirani su s pažnjom prema detaljima, koristeći visokokvalitetne materijale poput prirodnog kamena, drva i stakla. Pametni sustavi za kontrolu doma, privatni wellness prostori i ekskluzivni interijeri samo su neki od atributa koje ove nekretnine čine izuzetnima.
 • Privatnost i sigurnost: Krk nudi premium nekretnine koje često pružaju visok stupanj privatnosti i sigurnosti. Ograđeni posjedi, sustavi video nadzora i privatne pristupne staze stvaraju osjećaj ekskluzivnosti i mira za svoje vlasnike.
 • Investicija s garancijom rasta vrijednosti: S porastom interesa za luksuzne destinacije na Jadranskoj obali, premium nekretnine na Krku postaju atraktivna investicija s perspektivom rasta vrijednosti. Osim što pružaju užitak življenja, ove nekretnine često predstavljaju i sigurnu investiciju s odličnim potencijalom za povrat.
 • Prilagođeni pristup i usluge: Naša agencija za nekretnine na otoku Krku u suradnji s graditeljima može pružiti prilagođeni pristup kupcima koje zanimaju premium nekretnine na Krku. Individualno planiranje i opremanje, kao i personalizirane usluge, čine iskustvo kupnje premium nekretnine na Krku još ekskluzivnijim.
 

Premium nekretnine na otoku Krku ne predstavljaju samo investiciju u imovinu, već i u način života. Ekskluzivnost lokacije, vrhunska opremljenost, privatnost i sigurnost čine ove nekretnine izuzetno poželjnima među onima koji traže vrhunski životni standard na jadranskoj obali. Otok Krk postaje ne samo destinacija, već i dom za one koji cijene najbolje što Mediteran može ponuditi.
 

 

Kupnja nekretnine na otoku Krku kao odličan način za povrat investicije

Sve više stranih kupaca prepoznaje isplativost ulaganja u Hrvatsku pa tako podaci pokazuju da je u 2021. godini gotovo 10.000 stranaca kupilo nekretninu što je u odnosu na godinu prije čak porast od 50%. Najviše se potražuju kuće i apartmani jer povrat ulaganja u tim slučajevima moguć je vrlo brzo. Kao najčešći kupci već godinama su građani Njemačke, zatim Slovenci te Austrijanci što je i razumljivo zbog same blizine Primorsko-goranske i Istarske županije.

Posljednjih godina sve se više Mađara, Čeha i Slovaka također odlučuje za kupnju “second home” nekretnine na otoku Krku. Naravno, tu su i domaći kupci koji se sve više odlučuju na kupnju nekretnina za turističko iznajmljivanje. Svi oni spajaju ugodno s korisnim te uživaju u miru i privatnosti na odmoru, ali i istovremeno investiraju u vlastitu budućnost.

Strani vlasnici nekretnina na otoku Krku uglavnom su Nijemci, Austrijanci i naravno naši susjedi Slovenci koji oduvijek gaje posebne odnose s otokom Krkom. Vjerujemo da ne postoji Slovenac koji nema neku poveznicu s Krkom u obliku vlastite nekretnine na otoku ili su im prijatelji, rođaci jedni od onih koji posjeduju nekretninu na otoku. Slovenci kao veliki ljubitelji boravka u prirodi i outdoor aktivnosti upravo na otoku Krku pronalaze sve što im treba od prirode, mora, uživanja i naravno blizine same destinacije.

Iz Ljubljane do otoka Krka vožnja automobilom traje otprilike dva sata, a i iz najudaljenijih slovenskih gradova i mjesta rijetko vožnja traje više od tri sata. To otok Krk čini savršenim mjestom za posjedovanje vikendice. Iako su nekad vikendice služile uglavnom za vlastite potrebe, uživanje i odmor, zadnjih godina i to se mijenja jer sve više Slovenaca prepoznaje potencijal iznajmljivanja nekretnine na otoku Krku jer donose prihod i povrat investicije uz minimalan angažman.
   

Najpopularnije lokacije za kupnju nekretnine na Krku

Neke od najpopularnijih lokacija za kupnju nekretnine na Krku su mjesta Malinska ili područje općine Dobrinj, posebice Klimno, Soline i Čižići. U današnje vrijeme kupac prije svega bira kvalitetu nekretnine ili potencijal zemljišta. Stoga investitori sve više pažnje posvećuju odabiru lokacije i pripremi projekata pa možete vidjeti brojne nove obiteljske kuće i vile s prostranim terasama i nezaobilaznim bazenima te pomno uređenim okućnicama.

Kad su trendovi u gradnji apartmana u pitanju, posebnu pažnju posvećuje se dobrom i funkcionalnom rasporedu s puno svjetlosti, modernoj opremljenosti i staklenim stijenama koje pružaju prekrasan pogled. Sve više i više ističu se i posebna elitna susjedstva gdje se grade kamene kuće i vile za odmor s brojnim popratnim sadržajima kao i apartmanska naselja tako da još stignete osigurati si “second home” nekretninu iz snova na otoku Krku.
   

Euro Immobilien - vaša pouzdana agencija za nekretnine na otoku Krku

Naša agencija za nekretnine na otoku Krku ima ured u Malinskoj. Obzirom da ovdje živimo i radimo, savršeno poznajemo Krk, lokalno tržište nekretnina te sve dostupne nekretnine koje su na prodaju. U našem dugogodišnjem radu pomogli smo stotinama kupaca širom Europske unije da pronađu svoje idealne nekretnine na otoku Krku.

Euro Immobilien agencija za nekretnine na otoku Krku može se pohvaliti sa selekcijom pomno odabranih nekretnina. Bilo da su to rezidencijalni i stambeni objekti ili investicije u hotele i turističke projekte, imamo nekretnine za sve potrebe. Kao specijalizirana agencija za prodaju i kupnju nekretnina za odmor, čvrsto smo fokusirani na pružanje vrhunske usluge ciljanoj klijenteli koja ima istančan ukus i zna prepoznati kvalitetu.

Poznajemo svaki kutak otoka Krka i svakodnevno pratimo njegov streloviti razvoj pa možete biti sigurni da smo profesionalan i kvalitetan tim koji će biti uz vas prilikom procesa prodaje ili kupnje nekretnine na otoku Krku, bilo da se radi o kući, apartmanu ili zemljištu. Odlučite li se za našu agenciju za nekretnine s Krka, u svakom trenutku osigurat ćemo vam brzu reakciju, transparentnost i precizne informacije.
 

 

Proces kupoprodaje nekretnine na otoku Krku

Kupoprodaja nekretnina zahtijeva pažljivo planiranje i suradnju s kvalitetnih lokalnim stručnjacima koji razumiju specifičnosti tržišta nekretnina na ovom prekrasnom otoku. Evo kako vam naša agencija za nekretnine na otoku Krku u nekoliko ključnih koraka osigurava siguran i transparentan proces:
 

 1. Istraživanje tržišta: Prvi korak u procesu kupoprodaje nekretnine na otoku Krku je istraživanje tržišta. Sukladno vašim željama i potrebama analiziramo trenutne cijene nekretnina, trendove na tržištu i ponude te definiramo preferirane lokacije na otoku. Nakon toga vam prezentiramo detaljne informacije o aktualnom stanju na tržištu i predlažemo najbolje dostupne opcije.
 2. Razgledavanje nekretnina: Nakon što usuglasimo popis najrelevantnijih opcija, za vas dogovaramo razgledavanje nekretnina koje su ušle u uži izbor. Pomažemo vam uvidjeti sve potencijale nekretnine, te doživjeti okolinu i susjedstvo kako biste mogli donijeti informirane odluke.
 3. Pregovaranje o cijeni: Pregovaranje o cijeni važan je korak u procesu kupoprodaje. Kupci i prodavatelji moraju postići dogovor koji zadovoljava obje strane. Ovdje je ključno naše odlično poznavanje trenutne tržišne situacije i realnih cijena u datom trenutku.
 4. Pravne provjere: Prije nego što dođe do potpisivanja ugovora, obavljaju se sve pravne provjere nekretnine. To uključuje provjeru vlasničkih i teretnih statusa nekretnine, kako bi osigurali da nema prepreka za realizaciju kupoprodaje, te provjeru valjanosti dokumentacije.
 5. Priprema ugovora: Kada su sve pravne provjere uspješno obavljene, pristupamo pripremi kupoprodajnog ugovora. Ovaj dokument detaljno opisuje sve parametre i uvjete transakcije, te druge ključne segmente. Naše bogato iskustvo i stručni pravni tim osigurava vam kvalitetu i ispravnost ugovora.
 6. Prijenos vlasništva: Prijenos vlasništva obavlja se pred javnim bilježnikom. Kupac i prodavatelj potpisuju ugovor, a javni bilježnik potvrđuje njegovu valjanost. Nakon toga, postupak prijenosa vlasništva završava upisom u gruntovnicu.
 7. Plaćanje poreza i troškova transakcije: Kupac je obvezan platiti porez na promet nekretnina i druge troškove koje proizlaze iz transakcije. U suradnji s lokalnim poreznim stručnjacima olakšavamo vam pravilno ispunjavanje ovih obveza.
 8. Useljenje: Nakon završetka kupoprodaje preostaje vam useljenje i uživanje u vašoj novoj nekretnini na otoku Krku.
 

Proces kupoprodaje nekretnine na otoku Krku zahtijeva pažnju prema detaljima, dobro poznavanje lokalnog tržišta te stručno vođenje kroz pravne i financijske aspekte. Stoga obratite nam se s povjerenjem, provest ćemo vas kroz ovaj proces na ugodan i siguran način. Sve kako bi mogli uživati u vlasništvu prekrasne nekretnine na jednom od najatraktivnijih jadranskih otoka.

Malinska – apartman u visokom prizemlju u blizini plaže
Površina
84,90 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
319.000€
Malinska - opremljen apartman s pogledom na more
Površina
77,84 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
283.000€
Grad Krk - stan s pogledom na more
Površina
56 m2
Lokacija
Grad Krk
291.000€
Luksuzna villa s bazenom, novogradnja u okolici Malinske
Površina
227,83 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
1.660.000€
Krk - nova kuća mediteranskog stila
Površina
170 m2
Lokacija
Grad Krk
799.000€
Klimno - kuća s vrtom u blizini plaže
Površina
63,77 m2
Lokacija
Klimno - Dobrinj
405.000€
Vrbnik kuća s tri apartmana
Površina
120 m2
Lokacija
Vrbnik
250.000€
Malinska - građevinsko zemljište
Površina
500 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
235.000€
Malinska - građevinsko zemljište
Površina
500 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
250.000€
Krk - moderna vila s bazenom i pogledom na more!
Površina
173 m2
Lokacija
Grad Krk
930.000€
Kuća s dva apartmana - okolica Malinske
Površina
77 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
298.000€
Krk - Kamena kuća za adaptaciju na mirnoj lokaciji
Površina
100 m2
Lokacija
Dobrinj
120.000€
Apartman s pogledom na more 60 m od plaže
Površina
75,74 m2
Lokacija
Čižići - Dobrinj
329.000€
Grad Krk - penthouse s pogledom na more
Površina
83 m2
Lokacija
Grad Krk
530.000€
Baška - apartman u centru s pogledom na more
Površina
50 m2
Lokacija
Baška
220.000€
Malinska - dva studio apartmana na mirnoj lokaciji
Površina
66,44 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
225.000€
Studio apartman na mirnoj lokaciji - Malinska
Površina
33,22 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
115.000€
Malinska - studio apartman na mirnoj lokaciji
Površina
33,22 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
110.000€
Apartman s pogledom na more, novogradnja grad Krk
Površina
93 m2
Lokacija
Grad Krk
675.000€
Apartman na odličnoj lokaciji, novogradnja grad Krk
Površina
93 m2
Lokacija
Grad Krk
625.000€
Moderan apartman s bazenom, novogradnja grad Krk
Površina
113 m2
Lokacija
Grad Krk
780.000€
Prikazano: 1 - 21 od 419 oglas(a)
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.