22.10.2014

EXPO REAL MÜNCHEN 2014

EXPO REAL MÜNCHEN 2014

Predstavnici agencije za nekretnine Euro Immobilien posjetila je sajam EXPO REAL MÜNCHEN, te je obavila niz susreta i razgovora s investitorima s područja Europske unije. Najaktivniji investitori bili su Nijemci, Austrijanci koji su tradicionalno zainteresirani za ulaganje u jugoistočnu Europu. Predstavnici od strane domaćih subjekata bio je grad Zadar dok su ostale susjedne države Slovenija, Srbija, Češka i Slovačka imale puno značajniju organiziraniju prisutnost.

Svi sugovornici ističu veliki potencijal za razvoj tržišta kao i ulaganja u  projekte u Hrvatskoj međutim, nažalost birokracija i komplicirani sustav davanja dozvola još uvijek stoji na putu pravog razvoja tržišta.

Zaključak naše posjete je da se tržište u zapadnoj Europi itekako oporavilo, jer ono funkcionira na najbolji mogući način. Banke aktivno ulažu u projekte, lokalne samouprave pripremaju projekte i nude ga široj publici tj. investitorima, privatni developeri imaju potporu  od ostalih subjekata, banaka, fondova i gradova da razvijaju projekte i čini se da u čitavoj Europi, stanje u nekretninama je upravo onako kako je bilo prije ekonomske krize 2008.godine. 

Zato je za nadati se da će se uskoro nešto promijeniti kod nas u našoj zakonskoj regulativi, kao i u ekonomskoj politici koja bi trebala poticati takvu vrstu djelatnosti iz razloga što je ona vrlo česti pokretač rasta i razvoja ostalih industrija. 

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.