16.02.2012

Isplativost ulaganja u nekretnine

Isplativost ulaganja u nekretnine

Ljudi koji su uspjeli uštediti nešto novca često se u današnje vrijeme krize pitaju kako sačuvati vrijednost novca. Nameće se pitanje da li je novac u banci siguran i hoće li novac izgubiti svoju vrijednost?

Nažalost,  na navedena pitanja nema sigurnog odgovora. Ali, sigurno je da je nekretnina kapital koji uvijek ima vrijednost. Ulaganje u nekretnine smatra se sigurnim dugoročnim ulaganjem. Bez obzira na današnju situaciju na tržištu nekretnina jednom kad kupite nekretninu ona je u stanju samu sebe financirati. Tako kupnja stana, može biti financijski opravdana, ako za nju dobijete mjesečnu najamninu veću od rate stambenog kredita. Slična je situacija kod apartmana na moru. Iznajmljivanjem turistima tijekom turističke sezone možete vratiti dio novca uloženog u kupnju apartmana, a niti ušteda na cijeni vlastitog godišnjeg odmora nije zanemariva. 

Možete se pitati i hoće li cijene nekretnina još padati, ni tu nema sigurnog odgovora. Ipak, dugoročno ulaganje u nekretnine je sigurno, jer se cijene mogu vratiti na staro, a i kvalitetna nekretnina, posebno ako se nalazi na atraktivnoj lokaciji može se dobro unovčiti kad prestane kriza. Dakle, može se zaključiti da je kvalitetna nekretnina na dobroj lokaciji sigurno ulaganje čak i u vrijeme krize.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.