24.03.2016

KAMENE KUĆE – PRAVI ODABIR ZA LJUBITELJE MEDITERANSKE ARHITEKTURE

KAMENE KUĆE – PRAVI ODABIR ZA LJUBITELJE MEDITERANSKE ARHITEKTURE

Stare kamene kuće su godinama jedan od najpopularnijih tipova nekretnina u ponudi agencije za nekretnine Euro Immobilien. Osim zbog vlastitog uživanja u tradicionalnim i rustikalnim kućama na lijepim primorskim lokacijama, kupci se danas često odlučuju za kupnju starih kamenih kuća i zato jer su one i vrlo dobra prilika za investiciju. Pritom mislimo na to da se kupci često odlučuju na kupnju takvih kuća kako bi ih iznajmljivali u tijeku turističke sezone.

Mnogi turisti vole boraviti u rustikalnim kamenim kućama koje odišu posebnim ugođajem, a kako takvih nema na svakom koraku (kao kad je riječ o ponudi klasičnih apartmana ili drugih turističkih objekata za najam), cijena njihova najma obično je viša od prosjeka. Stoga, porastom turističke potražnje za kamenim kućama, raste i potražnja za kupnjom nekretnina tog stila.

Osim već adaptiranih i useljivih kamenih kuća, nije rijetkost da naši klijenti kupuju stare kamene kuće kojima je potrebna adaptacija i spremni su za dodatna ulaganja u renoviranje nekretnine. Stara se kamena kuća nakon adaptacije, posebice ako se nalazi na dobroj lokaciji, pretvara u kvalitetnu investiciju pa se vlasnici često odlučuju na prodaju iste nekretnine po puno višoj cijeni od kupovne ili na već ranije spomenuto turističko iznajmljivanje zbog relativno brzog povrata uloženih sredstava.

Bez obzira na to da li se radi o starim kamenim kućama u ruralnim područjima ili o kamenim kućama unutar starih jezgri povijesnih primorskih gradova, možemo reći da svaka od njih priča neku svoju priču te da za ljubitelje pravog mediteranskog ugođaja i atmosfere, među ostalim tipovima nekretnina, kamene kuće nemaju prave konkurencije.

Iz ponude izdvajamo:

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.