21.08.2015

KUĆE I APARTMANI PRVI RED DO MORA

KUĆE I APARTMANI PRVI RED DO MORA

Nekretnine kojima cijena ne pada i koje se brzo prodaju.

Za kakve nekretnine postoji najveći interes, po kojoj cijeni se nekretnine na Krku prodaju, tko su njihovi kupci? Zašto nekretninama u prvom redu do mora cijena ne pada i zašto se one iznimno brzo prodaju? Odgovore na ta pitanja dala je Mateja Bogdanić za Dom & Dizajn.

Najzanimljiviji dijelovi članka:

Porast potražnje za nekretninama na dobrim lokacijama 

U zadnje vrijeme najviše se traže i kupuju apartmani u kvalitetnim novogradnjama blizu mora te kamene i moderne obiteljske vile s pogledom na more. Kupci su prilično različiti, no primjećuje se da je većina njih počela puno više pažnje pridavati odabiru lokacije i kvaliteti izgradnje nekretnine. Čak bih rekla da većini pritom nije toliko bitna cijena. Posljednjih se nekoliko godina puno govori o padu cijena nekretnina pa kupci često počinju potragu s nerealnim očekivanjima da će odličnu nekretninu kupiti po niskoj cijeni, odnosno da će uspjeti značajno korigirati cijenu u svoju korist. Međutim, s obzirom na to da je otok Krk i općenito sjeverni Jadran vrlo atraktivno područje, naročito zbog prometne povezanosti i blizine europskih zemalja, prirodnih ljepota i kulture, do značajnog pada cijena ipak nije došlo.

Komocija i prestiž – često odlučujući faktor pri kupnji nekretnine

Nekretnine koje ne gube na svojoj vrijednosti svakako su one na odličnim lokacijama uz ili s pogledom na more te one s velikim potencijalom, a njihove cijene čak i rastu. Takvih je lokacija sve manje i postati vlasnik jedne takve nekretnine često je, osim pitanja komocije, i pitanje prestiža. Stoga su kupci koji traže nekretninu u blizini mora svjesni da će za nekretninu na lokaciji koja je rijetka, i stoga vrlo vrijedna, morati izdvojiti nešto veći iznos. No, kupnja takve nekretnine je i vrlo dobra investicija jer njihove cijene mogu samo rasti. S druge strane, nekretninama koje nisu specifične po lokaciji cijena uglavnom pada i dulje se prodaju.

O novim projektima i gradnji nekretnina

Govorimo li samo o novogradnji, nema je toliko kao prijašnjih godina, ali na otoku Krku se u gotovo svim mjestima gradi. Trenutačno najpopularnije područje je Rova u Malinskoj, koja postaje prava elitna lokacija s vrhunskim obiteljskim kućama i apartmanskim vilama.

Cijeli članak se nalazi na ovom linku: https://domidizajn.jutarnji.hr/kuce-i-apartmani-prvi-red-do-mora/

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.