KUPNJA NEKRETNINE S POGLEDOM NA MORE U HRVATSKOJ – SAD ILI MOŽDA NIKAD?

KUPNJA NEKRETNINE S POGLEDOM NA MORE U HRVATSKOJ – SAD ILI MOŽDA NIKAD?

Prije nekoliko dana primili smo poziv klijentice Michaele iz Njemačke. Zainteresirana je za kupnju apartmana na području Malinske na otoku Krku. Jedan je glavnih uvjeta je da apartman ima pogled na more. Kaže kako se čudi jer na webu jednostavnom pretragom ne pronalazi odgovarajuće apartmane i moli nas za pomoć jer sigurno postoji apartman s navedenom karakteristikom unutar njenog budžeta koji iznosi 200.000 eura. Prošle godine smo joj još i mogli ponuditi barem dvije – tri kvalitetne opcije, međutim danas naša tražilica izbacuje „nema rezultata za ovu pretragu“. Zašto je to tako? Što se događa s nekretninama s pogledom na more u Hrvatskoj? Koliko ih ima u ponudi i koje su im cijene?

ŠTO JE MORE BLIŽE, CIJENE SU VIŠE
Cijenu nekretnine određuje poželjnost lokacije te odnos ponude i potražnje na određenoj lokaciji. Pogled na more je jedan od parametara koje kupci najčešće ističu kao ˝must have˝, a taj parametar uvelike utječe i na cijenu nekretnina u Hrvatskoj. Naime, ljudi prvenstvo vole taj osjećaj – tople ljetne večeri provedene na terasi uz čašu dobrog vina i prekrasan pogled na more i valove. To je osjećaj odmora, relaksacije, bijega od obaveza i bistrenje uma. Naši kupci tokom cijele godine vode užurbani život ispunjen svakodnevnim izazovima i stresom i željni su ljetne mjesece provesti relaksirajuće, pogotovo oni koji tu mogućnost nemaju u svojim domovinama. Naime, naši klijenti su većinom Nijemci, Austrijanci, Češi i Slovaci. Nijemci i Austrijanci vole sjeverni Jadran, Istru i Kvarner, dok Česi i Slovaci preferiraju malo južnije destinacije u Hrvatskoj.
Činjenica je da usprkos globalnoj pandemiji i svim izazovima koji su snašli svjetsku, ali i hrvatsku ekonomiju, cijene nekretnina rastu. Najpoželjnije su one nekretnine koje imaju pogled na more iako isto ne mora nužno značiti da su i prvi red do plaže ili uopće blizu mora. Takvi atraktivni primjerci se prodaju munjevitom brzinom neovisno o njihovoj cijeni i postaju sve rjeđi i rjeđi, postaju stvar luksuza i prestiža.
Ne smije se zanemariti jedna vrlo bitna činjenica – resursi su ograničeni. U ovom slučaju radi se o nekretninama ili zemljištima uz more. Naša predivna hrvatska obala nije beskonačna i sve je manje terena s pogledom na more i shodno tome cijene konstantno rastu velikom brzinom.
Dakle, želite si kupiti nekretnine s pogledom na more sad ili kad postane duplo skuplja? Ako uopće budu dostupne, jasno.


Našu ponudu nekretnina s pogledom na more pogledajte na:
https://euro-immobilien.hr/

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.