OTKRIJTE HRVATSKU - TRŽIŠTE NEKRETNINA ISTRA

OTKRIJTE HRVATSKU - TRŽIŠTE NEKRETNINA ISTRA


Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na Sjevernom Jadranu, u neposrednoj blizini Italije i Slovenije i, za mnoge posjetitelje, najbliža mediteranska destinacija.
 
Već nekoliko godina se ponosi krilaticom „Zeleni Mediteran“ i „Mediteran kakav je nekada bio“. Prepuna je tradicije, kulturne baštine i netaknutih prirodnih ljepota. Razvijeni turizam u priobalju s kristalno čistim morem i poviješću bogata unutrašnjost okružena zelenilom karakterizira Istru kao najbolje od oba svijeta.Kad se nađete u Istri, imperativ je kušati neke od gastronomskih specijaliteta kojim se Istrijani osobito ponose - maslinova ulja, istarski pršut, vino malvazija ili fuži s tartufima.

Tartufi iz Motovunske šume su poznati već stoljećima, a stanovnici su ih pronalazili tokom krčenja šume. Pošto se nikada nisu susreli s tartufima, prvotno su ih davali svojim svinjama jer imaju specifičan izgled i miris. Cijena im je čak po nekoliko stotina eura po kilogramu!Osim zamamne gastronomije, Istra se ponosi i svojom bogatom poviješću koja datira prije Krista. Pleme Histri, prema kojima je ovaj osebujni poluotok dobio ime, naselili su se čak u 11. stoljeću prije Krista.
Većina ljudi na spomen Istre pomisli na mediteranske priobalne gradove kao što su Umag, Poreč, Rovinj, Pula, ali bajkovita zelena unutrašnjost ima svoje čari. Seoska idila na brežuljcima prepunim vinograda i dalje krije miris nedalekog mora.

Zahvaljujući velikom broju sunčanih dana u godini, može se uživati u šetnjama, vožnji biciklom i istraživanju netaknute prirode. Preporučamo posjet istarskim slapovima Sopotu i Gologoričkom dolu i obilazak spomenika kroz Aleju glagoljaša uz neizostavnu Motovunsku šumu.

Iz perspektive prodaje nekretnina, Istra je vrlo raznoliko tržište. Najpopularniji tip nekretnina su kamene kuće s bazenom. Za razliku od ostatka hrvatske obale i otoka, kupcima nekretnina u Istri pogled na more nije presudan pri odabiru kuće iz snova. Bitna je lokacija, ljepota okoline te kvaliteta same nekretnine. Zbog velikog interesa za kamene kuće s bazenom u unutrašnjosti, sve je teže ih je pronaći te im zato cijena raste.

Međutim, istarsko tržište nekretnina je jedno od najdinamičnijih u Hrvatskoj, a svakog dana i sve popularnije. Talijanski kupci se često odlučuju za Istru zbog blizine, ali i istarske povijesti i tradicije koja je dosta slična talijanskoj, tu su domaći – hrvatski kupci, ali i austrijski i njemački kupci koji su sve brojniji zbog povoljnog geografskoj položaja. Nije rijetko da nekretnine u Istri u posljednje vrijeme kupuju i kupci iz udaljenijih zemalja, najviše zbog odličnih avionskih veza s zračnom lukom u Puli.Osim kamenih kuća s bazenom u unutrašnjosti Istre, vrlo su traženi apartmani blizu mora na području Rovinja, Poreča i Pule gdje nekretnine imaju i najveću vrijednost. Kupci nekretnina u Istri kupuju nekretnine za vlastiti odmor ili život tokom cijele godine, ali vrlo često i s namjenom turističkog iznajmljivanja s obzirom na to da nekretnine u Istri postižu vrlo visoke cijene najma i u skladu s time, relativno brz povrat investicije.

Osim za kupnju nekretnina za odmor, Istra je poznata i kao odličan potencijal za razvoj projekata i investicija. Stoga su vrlo tražena i kvalitetna građevinska zemljišta za razvoj stambenih i turističkih projekata, kao što su resorti i hoteli.

Svatko može pronaći svoj mali komad raja u Istri prema vlastitim preferencama zbog raznolikosti i bogate ponude. Zbog sve veće popularnosti, nekretnine se prodaju velikom brzinom potpuno očekivano.
U nastavku smo Vam pripremili pregled dijela atraktivne ponude nekretnina u Istri;

Prekrasna obiteljska kuća u okolici Tara:
https://euro-immobilien.hr/kuca/izvrsna-prilika-prelijepa-kuca-s-bazenom-i-maslinikom

Iznimno atraktivan stan u samom centru Pule prvi red do mora:
https://euro-immobilien.hr/stan-apartman/iznimno-atraktivan-apartman-prvi-red-do-mora

Villa s bazenom okružena zeleniom na mirnoj lokaciji u blizini pitoresknog gradića Svetvinčenat:
https://euro-immobilien.hr/kuca/vila-s-velikim-bazenom-na-mirnoj-lokaciji

I naposljetku, zanimljiva rustikalna kuća okružena vinogradima i maslinama u Momjanu:
https://euro-immobilien.hr/kuca/rustikalna-vila-u-mirnom-okruzenju1

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.