28.06.2014

Tržište nekretnina na Krku

Tržište nekretnina na Krku

U prilogu Nekretnine popularnih dnevnih novina Jutarnji list, izašao je u subotu 28.06.2014. veliki članak o tržištu nekretnina na otoku Krku. O razlozima popularnosti otoka Krka, klijenteli koja kupuje nekretnine, najatraktivnijim nekretninama i lokacijama na Krku, razgovarali su s Denisom Šikljanom, direktorom agencije Euro Immobilien. 

Najzanimljiviji dijelovi članka:

O atraktivnim destinacijama

Opatija je i dalje najekskluzivnija lokacija na Kvarrneru, međutim u samoj Opatiji je problem mikro lokacija jer su sve nekretnine dostupne tržištu dosta daleko od mora i centra. Upravo zbog toga mnogi se kupci odlučuju za kupnju nekretnine na otoku Krku, posebice na atraktivnom zapadnom dijelu - Malinskoj i gradu Krku - jer tu mogu naći dobru mikro lokaciju nekretnine u prvom ili drugom redu do mora.

O kupcima nekretnina i potražnji

U gospodarskoj krizi, tržište je izgubilo prosječnog kupca te sad postoji velik interes za podcijenjenim nekretninama, odnosno nekretninama jeftinijeg cjenovnog razreda koji si mogu priuštiti kupci niže platežne moći. S druge strane, najveći rast doživjelo je tržište luksuznih nekretnina.

Investicija u takve nekretnine pokazala se kao najbolja opcija jer se kupci visoke platežne moći najmanje osjetili ekonomsku krizu te oni i dalje troše na skupe nekretnine na odličnim lokacijama. Najviše se traže kvalitetni, luksuzni dvosobni apartmani koji su što bliže moru, prvi ili drugi red do mora. Najčešće se radi o dvosobnim apartmanima, a ono što je kupcima najvažnije i što se najviše traži su pogled i blizina mora.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.