21.02.2012

Tržište nekretnina s aspekta ulaska u Europsku uniju

Tržište nekretnina s aspekta ulaska u Europsku uniju

Referendumom održanim 22. siječnja 2012. godine hrvatski su se građani izjasnili za pridruživanje Europskoj uniji. Za poslovanje nekretninama u Hrvatskoj ovo stiže u važnom trenutku.

Nakon pada stranih investicija posljednjih nekoliko godina, kako zbog birokratskih poteškoća koje su odbijale strane ulagače, tako i zbog krize na tržištu, ova potvrda pristupanja Europskoj uniji bi zajedno s poboljšanjem situacije na tržištu nekretnina u Hrvatskoj, trebala izazvati pojačani interes. Cijene nekretnina u Hrvatskoj su trenutno nešto niže od vremena kad su bila najviše. Suprotno tome, cijene zemljišta, pogotovo onih uz more rastu. Očekuje se i porast zanimanja za nerazvijene površine, kao rezultat pristupanja Uniji u 2013. godini.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.