OTKRIJTE HRVATSKU – TRŽIŠTE I PRODAJA NEKRETNINA KVARNER

OTKRIJTE HRVATSKU – TRŽIŠTE I PRODAJA NEKRETNINA KVARNER

Zaklonjen visokim planinama, Kvarnerski zaljev odavno je omiljen posjetiteljima privučenima blagom klimom i kristalno čistim morem te onima koji traže više od lijepih plaža. U doba Austro-Ugarske Monarhije bogati su ovdje gradili kuće za odmor, pa su mjesta poput Rijeke i Opatije bogate veličanstvenom arhitekturom iz doba Habsburgovaca.


Otoci Cres, Lošinj, Krk i Rab imaju stare lučke gradove i dijelove netaknute obale koje krase uvale za kupanje i uživanje. Prisutan je i raznolik životinjski svijet - Cres ima važnu populaciju bjeloglavih supova, Lošinj je posvećen očuvanju jadranskih dupina i kornjača, dok se medvjedi mogu vidjeti i na Učki i na Risnjaku, iako se dobro skrivaju!


Posebnost Kvarnera je u isprepletanju morske i kontinentalne klime, primorskog dijela s mediteranskim utjecajima i zelenog, šumovitog Gorskog kotara. To se očituje i u gastronomskim delicijama i specijalitetima. Primorska kuhinja se temelji na ribama, rakovima, školjkama, janjetini, mediteranskom voću i povrću, začinskom bilju, maslinovom ulju i vinu dok goranska počiva na divljači, gljivama, mliječnim proizvodima, slatkovodnim ribama, povrću, posebice krumpiru i kupusu te žesticama poput rakija od borovnice i gorkih trava te medica jer gastronomska destinacija regije Kvarnera počinje i u polju, na zemlji, u moru i šumi.


“Raznolikost je lijepa.” slogan je Kvarnera koji se uvijek ističe u promociji regije i doista najbolje opisuje ovo područje. U svim segmentima, kako zemljopisno - gdje se ističu područja primorja, otoci i gorja, tako i u gastronomiji, kulturi pa sve do tržišta nekretnina.


RIJEKA I OPATIJA
U srcu Kvarnera smjestio se grad Rijeka. Rijeka i Riječki prsten imaju sve što jedna destinacija treba imati - obilje smještaja, bogatu kulturnu i gastro ponudu, mnoštvo plaža i raznih aktivnosti. Prepun povijesnih zbivanja, na grad Rijeku je imalo utjecaj nekoliko kultura koje su ga oblikovale u ono što je danas. Bio je pod vlašću Mlečana, Talijana te Austro – Ugarske.


Prekrasan spoj tradicionalnog i urbanog. Područje Rijeke karakteriziraju pretežito stanovi i apartmani koji upotpunjuju urbani stil. Od novogradnje do stanova u staroj jezgri grada, neupitno je da se pruža prekrasan pogled na more i otoke. U okolici, izvan grada, ima prekrasnih modernih obiteljskih kuća.


Opatija je bila prva hrvatska turistička destinacija još u 19. stoljeću. Na odmor su dolazili mnogi plemići, politička elita i poznate osobe, tako da je Opatija prepuna perivoja uz stare, raskošne ville. Osim obiteljskih villa i kuća za odmor, može se naći modernih apartmana u novoizgrađenim zgradama u Ičićima i Lovranu.


OTOK KRK
Otok Krk je otok koji to čak i nije – on je od kopna odvojen morem, ali je s kopnom povezan dugim mostom, a na Krku se nalazi i zračna luka. Antički narodi su Krk zvali zlatnim otokom zbog njegove posebnosti. U mjestima Malinskoj, Baškoj, Punatu, Njivicama, Omišlju i Krku možete naći prekrasne šljunčane, pješčane i stjenovite plaže i bezbroj mogućnosti za istraživanje otoka.


Tržište nekretnina na otoku Krku je raznoliko i nekretnine su vrlo tražene i popularne zbog prekrasnih lokacija i okoliša otoka. Najtraženije su kuće za odmor što bliže moru te apartmani odnosno penthousevi u novogradnji koji imaju fantastičan pogled na more. Popularne su i renovirane kamene kuće koje daju dašak prošlosti u spoju s modernim interijerom.


OTOK RAB, OTOK CRES, OTOK LOŠINJ
Popularni Rab ima neke od najrazličitijih krajolika na kvarnerskom području. Gušće naseljena jugozapadna obala ima šume i plaže, dok je sjeveroistočna obala dio s nekoliko naselja, visokim liticama i pustim izgledom.


Slično kao i Cres. Cres je otok kojeg karakterizira netaknuta priroda, zaštićena životinjska vrsta – bjeloglavi sup, Vransko jezero i bogatstvo povijesnih i kulturnih znamenitosti. Cres se smjestio u sjevernom dijelu Kvarnerskog zaljeva i povezan je s Lošinjem mostom.


Lošinj nudi bogat sadržaj i specifičnu prirodu, ali jedna od posebnosti otoka Lošinja je izrazito čist zrak koji ima ljekovita svojstva. Ugodna klima, zrak izvanredne kvalitete koji je bogat aerosolima čini ovaj otok aromaterapijom na otvorenom.


Raskošni ljetnikovci i ville iz 19.stoljeća, perivoji, parkovi i kamene kuće su poveznice ovih otoka. Kulturne znamenitosti kao što su renesansne zgrade, crkve i samostani daju priliku zaviriti u prošlost. Osim kamenih kuća, starih obiteljskih kuća i villa koje većinom smještene van centra grada, u centru se mogu pronaći apartmani s pogledom na more i apartmani prvi red do mora.


CRIKVENIČKO-VINODOLSKA RIVIJERA
Crikveničko-vinodolska rivijera je područje koje uspijeva ujediniti prirodne i povijesne znamenitosti. Uz morske radosti poput plivanja, sunčanja, bavljenja sportovima na vodi, ovdje možete uživati i u dugim šetnjama uz more uz prekrasan krajolik i kristalno čisto more.


Na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri su vrlo traženi apartmani blizu mora te nekretnine s namjenom turističkog iznajmljivanja. Osim nekretnina za odmor, postoji i potencijal za investicije. Razvoj stambenih i turističkih projekata, kao što su hoteli, je vrlo izražen na ovom području. Obzirom na to da nekretnine postižu visoke cijene najma moguć je brz povrat investicije pri kupnji nekretnine za turističko iznajmljivanje.


Kvarner je vrlo raznoliko tržište nekretnina. Već više od stotinu godina je izrazito popularna destinacija, a spoj različitih kultura i arhitekture ga čine jedinstvenim. Urbano i moderno isprepleteno prirodom, daškom prošlosti i starih vremena.
Najpopularniji tip nekretnina su zasigurno apartmani s pogledom na more i obiteljske kuće – moderne i tradicionalne kamene kuće. Treba napomenuti da je sve teže pronaći kvalitetne nekretnine zbog velikog interesa, a uzročno tome im cijena raste.


Bitna je lokacija – blizina mora, pogled na more te kvaliteta same nekretnine. Austrijski i njemački kupci su sve brojniji, uz Mađare, Čehe i Slovake zbog dobre prometne povezanosti s Europom i ostatkom Hrvatske. Naravno, tu su i domaći kupci koji se sve više odlučuju na kupnju nekretnina za turističko iznajmljivanje. Spajaju ugodno s korisnim te uživaju u miru i privatnosti na odmoru, ali i istovremeno investiraju u vlastitu budućnost.

U nastavku izdvajamo atraktivnu i raznoliku ponudu nekretnina s kvarnerskog područja;

otok Krk
otok Cres i otok Lošinj
Crikvenička rivijera

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.